25. července 2014 • 04:57

ANKETA: Real, Barcelona, PSG... Kdo má nejlepší útok na světě?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

Z jejich soupisek jde strach. A těžkou hlavu musí mít především obránci soupeře. Nejlepší a nejbohatší světové velkokluby ladí svoje ofenzivní zbraně. Velké posily už přivedly Real Madrid, Barcelona, Bayern Mnichov či Chelsea. Obrovské plány mají také Manchester United nebo PSG. Kdo má vůbec nejlepší útočné komando? Hlasujte v naší anketě.



Real Madrid

James Rodríguez - Cristiano Ronaldo - Gareth Bale - Karim Benzema

Už v minulé sezoně se v madridském klubu spoléhali především na trio, kterému se začalo říkat BBC - Bale, Benzema a Cristiano Ronaldo. Právě tito hráči zařídili většinu gólů svého týmu a pomohli mu vyhrát španělský pohár a především Ligu mistrů.

Po příchodu hvězdy MS v Brazílii Jamese Rodrígueze útočná síla Realu ještě vzrostla. Kolumbijec by měl pro své parťáky šance nejen připravovat, ale sám být velmi produktivní.

Barcelona

Andrés Iniesta - Neymar - Luis Suárez - Lionel Messi

V Barceloně se vše točí kolem hvězdného Messiho. I jeho „doprovod“ je ale více než kvalitní. Španělský ofenzivní záložník Iniesta si již dlouhá léta drží vysoký standard, oddělit ho od míče je takřka nadlidský úkol.

Brazilec Neymar je pak už ve svých dvaadvaceti letech považován za jednoho z nejlepších hráčů světa. Samostatnou kapitolou je příchod Luise Suáreze, který byl v minulé sezoně s velkým náskokem nejlepším střelcem Premier League. Kvůli svému trestu se ale ke spoluhráčům připojí až 26. října.

Manchester City

David Silva - Yaya Touré - Sergio Agüero - Edin Džeko

Bohatý anglický gigant nemůže v podobném výběru chybět. Trenér Manuel Pellegrini má pod sebou velmi široký a kvalitní kádr. Skvělé záloze vévodí techničtí a rychlí Yaya Touré s Davidem Silvou.

V útoku pak vedle Argentince Agüera řádí bývalý útočník Teplic Edin Džeko. V záloze pak ještě čeká Álvaro Negredo, který si ale v přípravě zlomil nohu a vynechá začátek příštího ročníku.

Bayern Mnichov

Arjen Robben - Thomas Müller - Franck Ribéry - Robert Lewandowski

Ani bavorský gigant zdaleka nevyklízí pozice. Tým vedený Pepem Guardiolou naopak posílil, z Dortmundu si přivedl útočníka Roberta Lewandowskiho. Toho doplní hvězdná dvojice Ribéry a Robben, jejichž sílu už poznala nejedna obrana.

Velký výběr má pak španělský mág na postu podhrotového hráče. Volit může mezi Thomasem Mülllerem, Mariem Götzem či Xherdanem Shaqirim. Vskutku příjemné starosti.

Chelsea

Eden Hazard - Oscar - Willian (Schürrle) - Diego Costa

Jestli si na něco trenér Chelsea José Mourinho v minulé sezoně stěžoval, byl to post hrotového útočníka. Tento problém se zdá být vyřešen. Londýnský klub přivedl jednu z hvězd La Ligy Diega Costu a slibuje si od něj spoustu gólů.

Pomáhat by mu měl nejvíce Eden Hazard, který už ve svém mladém věku patří mezi nejžádanější hráče na světě. Zapomenout nesmíme ani na Brazilce Oscara s Willianem a německý objev André Schürrleho.

PSG

Lucas - Edison Cavani - Ezequiel Lavezzi - Zlatan Ibrahimovič

Ne nadarmo pasují experti pařížský klub na jednoho z hlavních favoritů následujícího ročníku Ligy mistrů. Ačkoliv se PSG chlubí vynikající defenzivou, hlavní pýchou je jednoznačně hvězdný útok, kterému vládne Zlatan Ibrahimovič.

Vedle něj září Argentinec Ezequiel Lavezzi, velký strach musí mít obránci z neuvěřitelně rychlého a přímočarého Lucase. Zárukou kvality a gólů je pak i Edison Cavani.

Manchester United

Juan Mata - Wayne Rooney - Danny Welbeck - Robin van Persie

První přípravný zápas United pod novým trenérem Van Gaalem? Po poločase vedl Manchester 3:0, dva góly dal Rooney, jeden kolega Welbeck. Konečný výsledek 7:0 hovoří za vše. A to ještě nehrál útočník Van Persie!

Anglický klub se navíc netají svými velkými plány. Po nepovedené sezoně se nebojí utrácet a svůj kádr chce výrazně posílit. Už takhle silná sestava by tak v blízké době mohla přivítat Edisona Cavaniho z PSG, nebo Ángela di Maríu z Realu Madrid.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud