28. července 2014 • 18:45

Válka gigantů. Barcelona a United se přetahují o stejné hráče!

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Barcelona i Manchester United se momentálně nachází ve velmi podobné pozici. Oba kluby prošly neúspěšnou sezonou, v létě hvězdné kádry převzali noví trenéři. Luis Enrique i Louis van Gaal plánují značné obměny kádru. Problém je v tom, že si vytipovali totožné hráče. Bohaté kluby momentálně horečně jednají, aby jejich vysněné posily podepsaly právě na jejich adrese.



Oba týmy trápí hlavně jedna složka. Defenziva. Katalánské sestavě zamával dlouholetý kapitán Carles Puyol, Louis van Gaal dokonce skládá obranu United bez tří základních pilířů (Vidič, Ferdinand, Evra).

Smlouvu na Nou Campu už podepsal zkušený Francouz Jérémy Mathieu z Valencie, Barcelona přesto shání ještě minimálně jednoho zadáka. United vykoupili ze Southamptonu za 30 milionů liber (téměř 1,1 miliardy korun) talentovaného, teprve osmnáctiletého krajního obránce Luku Shawa. Ještě jednoho stopera by ale také rádi přivedli.

Oba kluby si pro posílení sestav vyhlédly stejná jména. Daley Blind, Thomas Vermaelen, Miranda, Mats Hummels. Tito čtyři, vesměs čistokrevní stopeři, jsou žádaným zbožím na slavných adresách ve Španělsku i Anglii.

Barcelona, která už s velkou slávou do útoku přivedla Luise Suáreze, by ofenzivní řady ještě ráda rozšířila o jedno žádané jméno. Kolumbijský záložník Juan Cuadrado zazářil na MS a dá se čekat, že v italské Fiorentině nezůstane.

Do hry o šestadvacetiletého hráče se zapojil také Manchester United, který nabídl 30 milionů liber, tedy stejnou sumu, jakou investoval do Luka Shawa. Taková částka se Barceloně bude hůř přeplácet.

Všichni zmínění hráči jsou pod smlouvou a jejich současní zaměstnavatelé nechtějí o nějakých přesunech moc slyšet. Povolit by spíš mohly Ajax či Fiorentina, kam momentálně patří Blind a Cuadrado. Tedy menší kluby, kde by se jim tučné zisky z prodeje hráčů náramně hodily.

Juan Cuadrado z Kolumbie bojuje o míč se Serey Diem z Pobřeží slonoviny
Juan Cuadrado z Kolumbie bojuje o míč se Serey Diem z Pobřeží slonoviny

Koho chtějí Barcelona a Manchester United
Daley BLIND (Nizozemsko, 24 let, Ajax Amsterdam)

Thomas VERMAELEN (Belgie, 28 let, Arsenal)

MIRANDA (Brazílie, 29 let, Atlético Madrid)

Mats HUMMELS (Německo, 25 let, Borussia Dortmund)

Juan CUADRADO (Kolumbie, 26 let, Fiorentina)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud