26. února 2015 • 17:02

Kdo je králem penalt? Střelcům vládne Balotelli, Messi v TOP 10 není

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Zatímco Lionel Messi nedal z posledních deseti penalt hned pět, Mario Balotelli zatím minul ve své kariéře jen dvakrátZatímco Lionel Messi nedal z posledních deseti penalt hned pět, Mario Balotelli zatím minul ve své kariéře jen dvakrátFOTO: Koláž iSport.cz

    Když Lionel Messi nedal penaltu na hřišti Manchesteru City, potvrdil, že v téhle disciplíně na rozdíl od řady jiných nekraluje. Penaltových mágů každopádně běhá po evropských trávnicích hned několik. Jakou úspěšnost má první Mario Balotelli? Jak si vede Cristiano Ronaldo? Podívejte se na žebříček TOP 10 penaltových králů mezi aktivními fotbalisty. Jedinou podmínkou je alespoň 30 zahrávaných penalt za klub a reprezentaci.

  • 1. Mario Balotelli

    Zahrávaných penalt: 30
    Proměněných: 28

    Úspěšnost: 93%

    Mario Balotelli Mario BalotelliFoto Reuters

    Mario Balotelli kope penalty velmi rád. Dokonce tak, že ji občas vezme určenému spoluhráči. Jako to udělal nedávno při zápase Liverpoolu v Evropské lize. Kapitán Steven Gerrard ho sice pokáral, statistiky ale hovoří pro italského střelce. Penalty prostě umí.

  • 2.-6. Zlatan Ibrahimovič

    Zahrávaných penalt: 62
    Proměněných: 54

    Úspěšnost: 87%

    Zlatan Ibrahimovič Zlatan IbrahimovičFoto EPA

    Když máte v týmu „Ibru“, těžko vás někdy k zahrávání penalty pustí. Má pro to ovšem důvod. Většinou totiž pokutové kopy proměňuje naprosto chladnokrevně. V této sezoně už proměnil penalty čtyři.

  • 2.-6. Arturo Vidal

    Zahrávaných penalt: 31
    Proměněných: 27

    Úspěšnost: 87%

    Arturo Vidal Arturo VidalFoto Reuters

    Záložník Juventusu není na první pohled tak vidět, jeho přínos pro tým je ale obrovský. A to i zahrávání pokutových kopů, mýlí se málokdy. V klubu má nicméně velkého „konkurenta“ v podobě Andrey Pirla.

  • 2.-6. Cristiano Ronaldo

    Zahrávaných penalt: 90
    Proměněných: 78

    Úspěšnost: 87%

    Cristiano Ronaldo Cristiano RonaldoFoto Reuters

    V počtu zahrávání penalt má na hvězdu Realu Madrid jen o 8 let starší Totti. Pokud bychom brali Ronaldovy pokutové kopy pouze za „Bílý balet“, dostaneme ještě mnohem lepší procentuální úspěšnost. I Portugalec ale dokáže selhat, tak jako ve finále Ligy mistrů proti Petru Čechovi.

  • 2.-6. Guiseppe Rossi

    Zahrávaných penalt: 39
    Proměněných: 34

    Úspěšnost: 87%

    Guiseppe Rossi Guiseppe RossiFoto Profimedia.cz

    Nebýt jeho častých zranění, mohl penalt zahrávat klidně dvakrát tolik. A nejspíš by si vedl výborně. Útočník Fiorentiny Guiseppe Rossi je svou vynikající technikou známý. Rány z jeho nohy navíc nepostrádají razanci.

  • 2.-6. Roberto Soldado

    Zahrávaných penalt: 30
    Proměněných: 26

    Úspěšnost: 87%

    Roberto Soldado Roberto SoldadoFoto EPA

    Typický zabiják. To je odchovanec Realu Madrid a momentálně útočník Tottenhamu Roberto Soldado. Přestože se jeho kariéra v posledních letech poněkud zasekla, jedno mu zůstává. Vynikající úspěšnost pokutových kopů.

  • 7. Frank Lampard

    Zahrávaných penalt: 77
    Proměněných: 64

    Úspěšnost: 83%

    Frank Lampard Frank LampardFoto Reuters

    Legendární záložník Chelsea je svou úspěšností při penaltách dobře známý. Lampard vždy uměl udržet nervy na uzdě a hlavně díky tomu se z něj stal vyhlášený střelec. V počtu zahrávaných pokutových kopů je hned za Ronaldem a Tottim, málokdy míč přenechal někomu jinému.

  • 8.-9. Steven Gerrard

    Zahrávaných penalt: 60
    Proměněných: 49

    Úspěšnost: 82%

    Steven Gerrard Steven GerrardFoto EPA

    To, co znamenal Frank Lampard pro Chelsea, je Steven Gerrard pro Liverpool. Kromě fotbalového umu a srdce přináší také klid při zahrávání penalt. Zkušený středopolař se mýlí jen zřídkakdy. Vzít mu míč by si netroufl ani „král“ Balotelli.

  • 8.-9. Óscar Cardozo

    Zahrávaných penalt: 50
    Proměněných: 41

    Úspěšnost: 82%

    Óscar Cardozo Óscar CardozoFoto EPA

    Vytáhlý útočník, jenž momentálně působí v tureckém Trabzonsporu, se nejvíce proslavil v Benfice Lisabon. Cardozo je skutečným postrachem soupeřových obran, góly umí dávat střelou z dálky, z vápna i hlavou. A samozřejmě z penalt.

  • 10. Francesco Totti

    Zahrávaných penalt: 96
    Proměněných: 78

    Úspěšnost: 81%

    Francesco Totti Francesco TottiFoto Reuters

    Z aktivních fotbalistů zahrával pokutových kopů nejvíce. Pokud přidá v dresu AS Řím, kde je určenou jedničkou, ještě čtyři, dosáhne rovné stovky. Francesco Totti sice uměl i minout, v posledních letech se z něj ale stal velmi spolehlivý exekutor.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud