9. dubna 2015 • 21:12

Ukrajinský klub dluží hráčům. Místo výplat nabízí luxusní vily

Autor: Petr prokeš
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

K hodně netradičnímu kroku sáhlo vedení ukrajinského klubu Černomorec Oděsa. Místní fotbalový klub trápí obří finanční problémy a hrozí mu tvrdé sankce od UEFY. Místo výplat tak svým naštvaným hráčům nabízí honosné domy v okolí pláže. Ty mají být kompenzací za chybějící peníze.



Finančně vysátému klubu hrozí sestup. Své nejlepší hráče musel prodat. Zbytek kývl na rapidní snížení platů až o 70%. Problémy jsou skutečně závažné. Teď vedení klubu odhalilo vskutku zajímavé řešení. Hráčům nabízí místo dlužných částek honosné vily v okolí pláže.

Generální ředitel klubu Sergey Kernitskyi situaci vysvětlil. „Stále dlužíme i bývalým hráčům, kteří už opustili klub. Aby se předešlo diskvalifikaci z UEFA a možného sestupu do nižší ligy, musíme zaplatit. Nabízíme domy a nemovitosti v blízkosti moře na úhradu dluhů. Hodnota domů se pohybuje okolo 2,5 milionu korun.“

Dění na Ukrajině je všobecně velmi složité. Černomorec těžká politická situace zasáhla asi nejvíce. Své domácí utkání musí hrát až v dalekém Dněpropetrovsku. V ukrajinské lize se krčí na 11. místě tabulky, ale play off se po zpackané sezoně přesto nevzdává. Chybí mu 5 bodů.

Jedna z krásných vil, kterou ukrajinský klub nabízí svým hráčům místo výplat
Jedna z krásných vil, kterou ukrajinský klub nabízí svým hráčům místo výplat

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud