21. dubna 2015 • 11:28

Ramos, Terry a další. Kdo je nejlepším kanonýrem mezi obránci?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • John Terry, Naldo i Sergio Ramos se dokážou z pozice obránce pravidelně prosazovatJohn Terry, Naldo i Sergio Ramos se dokážou z pozice obránce pravidelně prosazovatFOTO: Koláž iSport.cz

    Jejich primární úkol je zastavovat útoky protivníka. Když se ovšem dostanou do soupeřova vápna, chovají se jako praví zabijáci. Obránci, kteří umí pravidelně střílet góly, jsou velmi cenění. Podívejte se na žebříček TOP 10 nejlepších kanonýrů mezi obránci v pěti nejlepších evropských ligách za posledních deset let.

  • 10. Joan Capdevilla

    Aktuální klub: Lierse SK

    Počet gólů: 21

    Joan Capdevilla Joan CapdevillaFoto Barbora Reichová (Sport)

    Se Španělskem vyhrál mistrovství světa i mistrovství Evropy. Na obou šampionátech patřil do základní sestavy. Jméno si levý obránce vydobyl především v La Coruně a Villarrealu. Jeho ofenzivní výpady byly vždy velmi nebezpečné.

  • 8.-9. Sébastien Puygrenier

    Aktuální klub: AJ Auxerre

    Počet gólů: 23

    Sébastien Puygrenier Sébastien PuygrenierFoto profimedia.cz

    Puygrenier strávil většinu své kariéry ve Francii, vyzkoušel si také ruskou či tureckou ligu. Do velkého klubu se ale zkušený stoper i přes svou gólovou potenci nikdy nepodíval. Vyniká důrazem a výbornou hrou hlavou.

  • 8.-9. Javi Martínez

    Aktuální klub: Bayern Mnichov

    Počet gólů: 23

    Javi Martínez Javi MartínezFoto Michal Beránek (Sport)

    Španěl Javi Martínez není typickým obráncem. V Bilbau, kde působil několik let, nastupoval často i na místě defenzivního záložníka. Gólů na svém kontě by měl pravděpodobně víc, angažmá v Bayernu mu ale ničí častá a vážná zranění.

  • 7. Marcell Jansen

    Aktuální klub: Hamburk SV

    Počet gólů: 24

    Marcell Jansen v souboji s českým obráncem Gebre Selassiem Marcell Jansen v souboji s českým obráncem Gebre SelassiemFoto Michal Beránek (Sport)

    Fotbalista, který nikdy nepůsobil mimo Německo, vždy miloval ofenzivní výlety. Jeho místo je na levém kraji obrany, pro jeho útočné schopnosti ho občas trenéři využívali i na křídle. Angažmá v Bayernu mu nevyšlo, v Hamburku je ale oporou. Dal za něj už 18 branek.

  • 5.-6. Leighton Baines

    Aktuální klub: Everton

    Počet gólů: 26

    Leighton Baines Leighton BainesFoto Reuters

    Leighton Baines působí v Evertonu už od roku 2007 a vypracoval se v nepostradatelného hráče, po kterém pokukovaly i Manchester United či Chelsea. Díky vynikajícím centrům je spíše mistrem asistencí, většinu gólů dal z penalt. V nich se mýlí málokdy.

  • 5.-6. Heiko Westermann

    Aktuální klub: Hamburk SV

    Počet gólů: 26

    Heiko Westermann Heiko WestermannFoto Reuters

    Zkušený stoper je vynikajícím hlavičkářem. Většinu ze svých 26 branek dal po rohových či trestných kopech. Kromě skvělého výskoku má výborný výběr místa.

  • 4. John Terry

    Aktuální klub: Chelsea

    Počet gólů: 27

    John Terry John TerryFoto Reuters

    Terry je pověstný tím, že je ho při cestě za gólem zatraceně těžké zastavit. Ikona Chelsea si dokáže najít správný prostor a tvrdě udeřit. Z osobních soubojů vychází většinou vítězně.

  • 3. Christian Maggio

    Aktuální klub: Neapol

    Počet gólů: 31

    Christian Maggio Christian MaggioFoto Reuters

    Italský pravý obránce má ofenzivu v krvi. Během zápasu útok neúnavně podporuje. Cizí mu není přesné zakončení ani centry. Dlouho se ovšem nemohl prosadit, obrat přišel až v pozdějším věku. V šestadvaceti debutoval v reprezentaci.

  • 2. Naldo

    Aktuální klub: Wolfsburg

    Počet gólů: 37

    Naldo NaldoFoto Reuters

    Se svými skoro dvěma metry je pochopitelně těžko polapitelným hlavičkářem. Naldo střílí góly skutečně pravidelně. Ovšem neprosazuje se jen z rohových kopů, je znám také svou tvrdou střelou. Často kope přímé kopy.

  • 1. Sergio Ramos

    Aktuální klub: Real Madrid

    Počet gólů: 40

    Sergio Ramos Sergio RamosFoto Reuters

    Svým gólem v 93. minutě finále Ligy mistrů, kterým vyrovnal na 1:1, se navždy zapsal do historie Realu Madrid. Sergio Ramos má nicméně na kontě mnohem více důležitých zásahů. Rozhodl i finále mistrovství světa klubů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud