9. července 2015 • 12:25

Přestupy nekončí, kluby chystají miliardy. Které hvězdy změní dres?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Přestupové léto 2015 bude pořádně divoké, nové angažmá vyhlíží i největší hvězdyPřestupové léto 2015 bude pořádně divoké, nové angažmá vyhlíží i největší hvězdyFOTO: Koláž iSport.cz

    Už několik zajímavých přestupů proběhlo mezi evropskými velkokluby. Ale stále je to teprve začátek, to hlavní ještě přijde! Angličtí i španělští boháči chystají další miliardy, přidá se k nim jistě PSG či Bayern Mnichov. Na jaké velkolepé transfery se můžou fanoušci těšit v následujících dnech a týdnech? Přehled a detaily naleznete v našem článku.

  • Raheem Sterling

    Záložník, 20 let, Liverpool FC
    Zájemce: Manchester City

    Raheem Sterling Raheem SterlingFoto EPA

    Sterling opustí Liverpool, to je v podstatě jasná věc. A bude to rozchod ve zlém. Mladý Angličan nechce odjet na týmové turné, přestup do Manchesteru City si klidně vytrucuje. Teď záleží, zda se kluby dohodnou na přestupové částce. Liverpool chce až 70 milionů liber (přes 2,5 miliardy korun), City nedají více než 50 milionů liber (1,85 miliardy korun).

  • Ángel di María

    Záložník, 27 let, Manchester United
    Zájemci: PSG, Bayern Mnichov

    Ángel di María Ángel di MaríaFoto Reuters

    Po pouhém roce v dresu United by Ángel di María zase rád změnil působiště. V Anglii se mu totiž nedařilo a necítí se v ní ideálně. Velký zájem má PSG, které chtělo Argentince získat už před rokem, ale nemohlo si ho kvůli finančnímu fair play dovolit. Zajímavou hráčskou výměnu zase chystá Bayern, který údajně nabízí Thomase Müllera a Arjena Robbena.

  • Paul Pogba

    Záložník, 22 let, Juventus
    Zájemci: Barcelona, PSG, Manchester City

    Paul Pogba Paul PogbaFoto Reuters

    Další horké zboží letošního léta. O záložníka Juventusu Paula Pogbu je v Evropě velký zájem. Přestože ho Juventus chce za každou cenu udržet, odolat tučným nabídkám z Anglie a Španělska bude těžké. Italský klub by za svůj klenot mohl obdržet až 3 miliardy korun.

  • Sergio Ramos

    Obránce, 29 let, Real Madrid
    Zájemce: Manchester United 

    Sergio Ramos Sergio RamosFoto Reuters

    Jedna z velkých letních ság. Sergio Ramos údajně není v Realu spokojený a požádal klub o svolení k přestupu. Podle vlastních slov ale zatím s žádným jiným týmem nejednal. Velký zájem jeví Manchester United, který by španělského obránce rád zahrnul do výměnu za De Geu. To ale madridský klub odmítá, Ramose chce udržet.

  • Edin Džeko

    Útočník, 29 let, Manchester City
    Zájemci: AS Řím, Sevilla 

    Edin Džeko a jeho radost ze vstřeleného gólu Edin Džeko a jeho radost ze vstřeleného góluFoto EPA

    Edin Džeko se jen těžko smiřuje s rolí náhradníka v nabitém kádru Manchesteru City. Proto by mohl klub opustit. O zájemce nebude mít nouzi. Kromě tureckých klubů mají velký zájem AS Řím a Sevilla. Oba týmy slibují Džekovi ústřední roli. Jde jen o to dohodnout se se City na přestupové částce.

  • Pedro

    Útočník, 27 let, Barcelona
    Zájemci: Arsenal, Liverpool 

    Pedro PedroFoto Reuters

    Už v minulé sezoně toho v Barceloně příliš nenahrál, přes trio Messi, Neymar, Suárez se do sestavy dá dostat jen těžko. Po příchodu Ardy Turana to bude ještě mnohem těžší. Proto Pedro vyhlíží přestup. Vážné zájemce má v Anglii, boj o něj nejspíš svedou Liverpool a Arsenal.

  • David de Gea

    Brankář, 24 let, Manchester United
    Zájemce: Real Madrid 

    Brankář Manchesteru United David de Gea Brankář Manchesteru United David de GeaFoto Profimedia.cz

    O příchodu Davida de Gey do Realu Madrid se spekuluje už delší dobu. Zatímco před několika týdny se to bralo za hotovou věc, nyní se vše zkomplikovalo. United se totiž postavili na hlavu, za gólmana požadují Sergia Ramose. Vzhledem k tomu, že španělskému brankáři končí za rok smlouva, Real si možná jednu sezonu počká.

    Nový impuls ale nejspíš přinese odchod Ikera Casillase. Ten má namířeno do Porta, přestup by měl být brzy potvrzen. V tu chvíli Real gólmana nutně potřebuje. Navýší nabídku za De Geu, nebo se poohlídne jinde?

  • Arturo Vidal

    Záložník, 28 let, Juventus
    Zájemci: Arsenal, Manchester City, PSG, Real Madrid

    Arturo Vidal Arturo VidalFoto Reuters

    Vynikající hráč, ale také nezodpovědný bouřlivák. To je Arturo Vidal. A právě jeho druhá stránka nejspíš odradila některé zájemce. Do svých řad ho vábily Real i Arsenal, přestup si ale nakonec rozmyslely. Zdá se tak, že Juventus svou hvězdu udrží. Nebo se do hry vloží Manchester City a PSG?

  • Marco Verratti

    Záložník, 22 let, PSG
    Zájemci: Real Madrid, Barcelona

    Marco Verratti Marco VerrattiFoto Reuters

    Velký boj mezi nesmiřitelnými rivaly Realem a Barcelonou se pravidelně strhává nejen na hřišti, ale i na přestupovém trhu. Tak jako letos. Oba velkokluby chtějí Marca Verrattiho z PSG. Francouzský mistr ale nechce o prodeji ani slyšet. Jenže může opět doplatit na to, že Ligue 1 prostě není tak prestižní soutěží jako španělská La Liga. Hodně bude záležet na samotném Verrattim.

  • Mario Götze

    Záložník, 23 let, Bayern Mnichov
    Zájemci: Manchester United, Manchester City, Juventus

    Mario Götze Mario GötzeFoto Michal Beránek (Sport)

    Mario Götze je v Bayernu ve složité situaci. V nejdůležitějších zápasech zůstává jen na lavičce náhradníků a to se mu pochopitelně nelíbí. I jeho agent naznačil, že velký talent německého fotbalu v Bayernu stagnuje. Zájem by o něj byl obrovský. Ať už jde o anglické velkokluby, nebo Juventus. Ten by chtěl Götzeho v případě prodeje Pogby.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud