31. července 2015 • 04:59

TOP 5 přestupů na spadnutí. Kam s Džekem? Půjde De Gea do Realu?

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Která z fotbalových hvězd ještě může změnit během léta dres?Která z fotbalových hvězd ještě může změnit během léta dres?FOTO: Koláž iSport.cz

    Zbývá měsíc a jeden den. Poté se v největších evropských ligách zavře přestupové okno, týmy dokončí podobu kádru pro podzim 2015 a fotbaloví agenti si na chvilku vydechnou. Několik velkých přestupů už během července proběhlo, nicméně pořád zbývají ve hře zajímavá jména. Server iSport.cz vybral pět slavných hráčů, kteří by ještě do konce léta mohli změnit dres.

  • Angel di María (záložník, Manchester United, 27 let)

    Ángel di María Ángel di MaríaFoto Reuters

    Pravděpodobnost odchodu: 85%

    Nejdražší posila v historii Manchesteru United (téměř 60 milionů liber, 2,3 miliardy korun) v klubu strávil jedinou sezonu a už se mluví o jeho odchodu. Di María anglickému fotbalu úplně nepřivykl, sužovala ho častá zranění a dokonce i vypadl ze sestavy. Velký zájem má PSG. United jsou ochotní prodat argentinského rychlíka za poloviční cenu, než za kterou z Realu Madrid loni v létě přišel. Di María odmítl nastoupit do přípravy, trenér Van Gaal tvrdí, že neví, kde jeho svěřenec momentálně je. Vše nasvědčuje tomu, že přepluje kanál La Manche a zamíří za miliardami arabských šejků.

  • Edin Džeko (útočník, Manchester City, 29 let)

    Edin Džeko Edin DžekoFoto Barbora Reichová (Sport)

    Pravděpodobnost odchodu: 80%

    Agüero, Bony, Sterling, Jovetič. Konkurence pro bosenského úderníka je opravdu veliká. Džeko se už delší dobu netají zájmem zamířit pryč, touží po větším herním vytížení. Hráč jeho obrovských kvalit, velké píle i poctivé tréninkové morálky si to jistě zaslouží. Po Džekovi házelo laso italské AS Řím, kluby se zatím nedohodly na přestupové částce či podmínkách hostování. Italský celek nabízí 14 milionů liber, City požaduje 20. Do hry se může zapojit i Arsenal, kde by se vysoký koncový útočník mohl hodit.

  • Mario Balotelli (útočník, Liverpool, 24 let)

    Mario Balotelli Mario BalotelliFoto Reuters

    Pravděpodobnost odchodu: 70%

    Angažmá fotbalového cestovatele v Liverpoolu nejspíš skončí už po jednom roce. Problémový a náladový hráč s talentem od Boha se na Anfield Road neuchytil, s klubem ani neodletěl na předsezonní kemp do Asie. Četná zranění, mizerná produktivita, problémy se spoluhráči i fanoušky nejspíš zapříčiní jeho rychlý odchod. Bouřlivák Mario si momentálně hledá nového zaměstnavatele, byť mu stávající kontrakt skončí až v létě 2018. Situaci sonduje Lazio Řím, Sampdoria Janov či Bologna.

  • David de Gea (brankář, Manchester United, 24 let)

    David de Gea
    Video se připravuje ...

    Pravděpodobnost odchodu: 50%

    Největší sága letošního přestupového léta. David de Gea chce do Realu Madrid, Real Madrid chce Davida de Geu. Jenže proti vytouženému spojení se staví Manchester United, aktuální zaměstnavatel španělské hvězdy. V tahanicích okolo 24letého mladíka létají vysoké čátky, roste nátlak manažerů i představitelů obou klubů. De Gea odmítá v United podepsat nový kontrakt a po sezoně bude volný zadarmo. Tady se bude hrát až do poslendích hodin, zda United donutí svou jedničku prodloužit, nebo ho raději včas zpeněží a pustí chytat do rodné země za královský klub.

  • Zlatan Ibrahimovic (útočník, PSG, 33 let)

    Zlatan Ibrahimovic Zlatan IbrahimovicFoto EPA

    Pravděpodobnost odchodu: 30%

    Švédská superstar ráda provokuje. V PSG na domácí půdě vyhrál úplně všechno a stal se nezpochybitelným lídrem, legendou a uznávanou personou. Zlatan ale možná ještě zkusí jednu výzvu. Ibrovi v Paříži příští sezonu vyprší kontrakt, v říjnu mu bude 34 let. Stále ale patří k nejlepším fotbalistům světa. jedna výzva v bohatém kariérním životopise Zlatanovi chybí. Ano, anglická Premier League. Navíc v Manchesteru United ještě shání jednoho hrotového útočníka. "Možná přivedu jednoho hráče. Půjde o hodně zajímavé a překvapivé jméno," prozradil kouč United Louis van Gaal. „Jestli zůstanu v klubu? Moje budoucnost je v rukou Mina Raioly. Další můj přestup bude ale velké překvapení,“ přiživil spekulace sám Zlatan.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud