16. října 2015 • 14:43

Ronaldo, Messi, Wenger i Mourinho. Kdy a kde si přejí skončit?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Cristiano Ronaldo, José Mourinho i Lionel Messi jsou mezi fanoušky i médii vždy velké témaCristiano Ronaldo, José Mourinho i Lionel Messi jsou mezi fanoušky i médii vždy velké témaFOTO: Koláž iSport.cz

    José Mourinho vydal novou knihu, Arséne Wenger otevřeně hovořil na výroční schůzi, Cristiano Ronaldo promluvil při příležitosti svého ocenění, o Lionelu Messim zase proudí mnoho spekulací. Co všechny tyto velké fotbalové osobnosti současnosti spojuje? Už nyní totiž mluví o konci svých kariér, který dřív nebo později přijde. Co prozradili se dočtete v našem článku.

  • Mourinho: Konec v Chelsea? Asi ne

    José Mourinho vydal novou knihu a fanoušky Chelsea možná trochu překvapil. Přestože se londýnský klub momentálně zmítá v problémech, příznivci věří, že portugalský kouč vše brzy napraví a v klubu zůstane ještě hodně dlouho. Jenže...

    „Můžu říct, že budu dalších 15 let v Chelsea? To si nemyslím. V dnešním fotbale to není možné, takže asi kariéru v Chelsea neukončím,“ řekl Mourinho. Které angažmá by ho jednou lákalo? Trochu překvapivě návrat do Interu Milán. „Proč ne,“ prohodil. Již delší čas se pak mluví o tom, že by jednou mohl převzít portugalskou reprezentaci.

    Trenér Chelsea José Mourinho Trenér Chelsea José MourinhoFoto Reuters

  • Wenger: Poslední dva roky v Arsenalu

    Arséne Wenger je v Arsenalu už od roku 1996 a zatím svůj konec v milovaném klubu vždy odmítal. A to i přes protesty části fanoušků, které občas v posledních letech kvůli horším výsledkům nastaly.

    Na pravidelné valné hromadě Arsenalu ale Wenger poprvé naznačil, kdy by mohl kariéru ukončit. „Do posledního dne mého kontraktu udělám všechno proto, aby se do tohoto klubu vrátil úspěch, a budu moct odejít v pozici, že ji někdo jiný může pouze vylepšit,“ uvedl před vedením klubu. Smlouva mu končí po sezoně 2016/17.

    Trenér Arsenalu Arsene Wenger Trenér Arsenalu Arsene WengerFoto Reuters

  • Ronaldo: Z Realu odcházet nechci

    Cristiano Ronaldo musí v poslední době často poslouchat zvěsti o svém odchodu z Realu Madrid. Ve třiceti letech se prý pomalu blíží konec jeho hvězdné éry. Ani s jedním ale portugalský fenomén nesouhlasí.

    Když se o sebe každodenně staráte a trénujete, tak nezestárnete přes noc, ale pozvolně. Pokud na sobě tvrdě pracujete, tak je možné hrát až do čtyřiceti. Chtěl bych, aby se mi to povedlo,“ tvrdil. A odchod z Realu? „Mám tady smlouvu do svých 33 let, a jak opakuji stále dokola, rád bych v Madridu ukončil kariéru.“

    Cristiano Ronaldo se svými čtyřmi Zlatými kopačkami Cristiano Ronaldo se svými čtyřmi Zlatými kopačkamiFoto Reuters

  • Messi: Odchod kvůli daním?

    Lionel Messi je v Barceloně od svých třinácti let. Fanoušci katalánského klubu si přejí, aby v něm jejich miláček kariéru i uzavřel. Tento sen ale dostává v poslední době trhliny. Podle informací ze Španělska je momentálně Messi hodně naštvaný.

    Důvod? Táhlá kauza údajného krácení daní, kvůli kterému budou muset hvězdný fotbalista i jeho otec k soudu. Messimu prý vadí, že jde o přehnanou kampaň proti němu. Proto by mohl ukončit kariéru mimo Španělsko. Zájem by měly pochopitelně všechny velkokluby, na závěr kariéry pak je ve hře návrat do rodné Argentiny.

    Hvězda Barcelony Lionel Messi Hvězda Barcelony Lionel MessiFoto Reuters

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud