19. listopadu 2015 • 04:50

Teror straší fotbal! Jak ovlivní o víkendu ligy v Evropě?

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tragédie z Paříže ve světě jen tak neodezní. A to ani v tom fotbalovém. O víkendu tak budou v nejlepších ligách Evropy k vidění velké změny. Chystá se razantní zvýšení kontrol a nezůstane pouze u toho. Nicméně UEFA počítá s tím, že všechna utkání Ligy mistrů a Evropské ligy se v týdnu odehrají. Podívejte se, jak hrůzný teroristický čin ovlivní zápasy ve Španělsku, Anglii, Německu a samozřejmě ve Francii.



Francie

Ve Francii se týden po útocích liga normálně rozběhne. Podle plánu se odehrají všechny zápasy první a druhé nejvyšší soutěže včetně duelu Paris St. Germain. Oznámil to francouzský ministr sportu Thierry Braillard. Změny ale nastanou. Kromě větších kontrol při vstupu na stadiony platí zákaz pro fanoušky hostujících týmů. Ti vůbec nemají na půdu soupeře jezdit, na stadion se nedostanou. Liga uvidí jen domácí příznivci.

Anglie

Ani Premier League nehodlá zápasy rušit, vedení však apelovalo na všechny kluby, aby zvýšily kontroly při vstupu na stadion i přímo na něm. Ve čtvrtek dokonce proběhne se všemi kluby nejvyšší soutěže schůzka, na které jim bude vysvětlen správný postup. Spolupracovat na tom s nimi bude i policie. Divákům bude doporučeno, aby ke stadionu přišli dřív z důvodu podrobnějších kontrol a větších front.

Španělsko

Velká pozornost směřuje hlavně na sobotní odpoledne, kdy se ve slavném El Clásiku utkají Real Madrid a Barcelona. Na stadionu Santiago Bernabéu bude více než 80 000 diváků, přeplněné budou jistě všechny restaurace poblíž. Policie proto nasadí více než 1000 lidí kolem stadionu, další budou rozeseti po celém Madridu. Výrazně se zpřísní kontroly na stadionu. Při vstupu i při odchodu. „Kontrolovat budeme i sendviče,“ upozornila madridská radní. Ve Španělsku si totiž na stadion tradičně nosí diváci svou svačinu.

Německo

Německá bundesliga žádné velké změny neplánuje. Podrobné kontroly jsou v ní totiž samozřejmostí při každém ligovém zápase. „Za poslední léta jsme vybudovali výborný systém, ke kterému pomáhají bezpečnostní agentury,“ tvrdí bezpečnostní důstojník německého fotbalového svazu Hendrik Große Lefert. „Pokud bychom odhalili nějaké riziko, bude se to řešit přímo v tom místě,“ dodal. Všechny zápasy se tak odehrají podle plánu. Alespoň pokud se neobjeví něco nečekaného.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud