20. prosince 2015 • 16:58

PĚT klubů pro Guardiolu: City je jednička, Chelsea už dvakrát odmítl

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • Už je to jasné... Angažmá Pepa Guardioly v Bayernu Mnichov po této sezoně skončí.Už je to jasné... Angažmá Pepa Guardioly v Bayernu Mnichov po této sezoně skončí.FOTO: EPA

    Velká hra začíná. Trenér Josep Guardiola už oznámil, že skončí po sezoně u fotbalistů Bayernu Mnichov a spekulace o jeho dalším působišti tak běží naplno. Názory odborníků a bookmakerů směřují hlavně jedním směrem: trenérský velikán zamíří poprvé do anglické Premier League. Jasným favoritem je Manchester City, ale ve hře zůstávají i další varianty. Projděte si je v našem článku.

  • Manchester City

    Bony Wilfried slaví gól za Manchester CityFoto Reuters

    Jasná jednička v úvahách o Guardiolově budoucnosti. Nejen kvůli tomu, že by Guardiola přišel do klubu s téměř neomezenými finančními možnostmi. Navíc by obnovil spolupráci s výkonným ředitelem Ferranem Sorianem a sportovním ředitelem Txikim Begiristainem, se kterými pracoval během úspěšných let v Barceloně. 

  • Manchester United

    Fotbalisté Manchesteru United prohráli na domácí půdě naposledy i s NorwichemFoto Reuters

    Další vážný uchazeč o Guardiolovy služby. Pod trenérem Louisem van Gaalem nepřinášejí ani nákupy drahých posil očekávaný efekt. Vyřazení v Lize mistrů a častá zakopnutí v domácí soutěži vyvolávají pochybnosti o pozici současného kouče. Když končil legendární Alex Ferguson, doporučoval Guardiolu jako svého nástupce na Old Trafford. Dojde na jeho volbu alespoň se zpožděním? 

  • Chelsea

    Nový manažer Chelsea Guus Hiddink se po utkání se Sunderlandem zdraví s hráči na trávníku. Zápas, který "blues" vyhráli 3:1, totiž sledoval ještě z tribuny po boku majitele klubu Romana Abramoviče.Foto EPA

    Nalít nový optimismus do velkoklubu, který se nachází uprostřed tragické sezony a vyhodil trenéra Josého Mourinha ? Guardiola by určitě mohl pozvednout anglického mistra, jenž je stále nebezpečně blízko sestupových příček a do konce sezony ho má zachránit "krizový manažer" Guus Hiddink. Avšak Guardiola nabídku od klubového majitele Romana Abramoviče už v minulosti dvakrát odmítl. Navíc je čím dál pravděpodobnější, že Chelsea bude příští sezonu chybět v evropských pohárech. Z tohoto pohledu ztrácí na atraktivitě.

  • Arsenal

    Brankář Arsenalu Petr Čech rozdával po výhře nad Sunderlandem úsměvy na všechny stranyFoto Profimedia.cz

    Musel by přijít nečekaný zvrat, aby Guardiola šel od příští sezony trénoval Petra Čecha a jeho spoluhráče v Arsenalu. Nejsou žádné signály, že by trenérský mohykán Arséne Wenger plánoval ukončit svoje působení před koncem sezony 2016/17, kdy mu vyprší smlouva. Ačkoliv Guardiola je obdivovatelem Wengerova způsobu práce, čekat rok na novou práci kvůli němu zřejmě nebude.

  • Barcelona

    Barcelonská radost po triumfu ve finále mistrovství světa klubů. Katalánci vyhráli ve finále nad River Plate 3:0.Foto Reuters

    Další varianta, která se jeví spíš jako utopie. V Barceloně to Guardiola dobře zná a dosáhl s ní mimořádných úspěchů. Jenže proč měnit něco, co funguje…? Trenér Luis Enrique je zatím úspěšný a i v této sezoně kraluje s katalánským klenotem ve španělské lize, slibně má nakročeno i v Lize mistrů a naposledy triumfoval i na MS klubů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud