8. ledna 2016 • 12:43

Jedenáctka roku UEFA: Pět hráčů Barcelony, ale chybí Suárez

Autor: ČTK, iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Koubkův majstrštyk: Osm nul a LM pro Česko. Další krok: smlouva a boj o titul?
Rock vs. Cataloni. Liverpool proti Londýnu v Oktagonu
VŠECHNA VIDEA ZDE

Nejlepší jedenáctku roku 2015 podle hlasování fanoušků na webu UEFA.com ovládli fotbalisté Barcelony, kterých je ve výběru pět. Do patnáctého ročníku ankety se za úřadujícího vítěze Ligy mistrů dostali obránci Gerard Piqué a Daniel Alves, záložník Andrés Iniesta a útočníci Lionel Messi s Neymarem. Další ofenzivní hvězda Katalánců Luis Suárez do ideální sestavy vybrána nebyla.



Barcelona loni získala pět trofejí, vedle LM opanovala španělskou ligu, domácí pohár, Superpohár UEFA a mistrovství světa klubů. Druhé největší zastoupení má s třemi hráči Real Madrid, kterého reprezentují obránce Sergio Ramos , záložník James Rodríguez a útočník Cristiano Ronaldo . Za Bayern Mnichov se do jedenáctky roku probojovali brankář Manuel Neuer a bek David Alaba. Středopolař Paul Pogba zastupuje Juventus Turín.

Hlasování na webu UEFA se zúčastnilo přes sedm milionů fanoušků. Nejvíce hlasů (448.445) obdržel Argentinec Messi , jenž se do výběru dostal posedmé. Rekordmana ankety Ronalda fanoušci vybrali podeváté za sebou a celkově podesáté. Vedle kapitána portugalské reprezentace obhájili místo z loňska i Ramos, Neuer a Alaba. Nováčky jsou Neymar , Pogba a Rodríguez.

Jedenáctka roku podle hlasování na UEFA.com
Manuel Neuer - David Alaba (oba Bayern Mnichov), Sergio Ramos (Real Madrid), Gerard Piqué, Daniel Alves - Andrés Iniesta (všichni Barcelona), Paul Pogba (Juventus Turín), James Rodríguez (Real) - Lionel Messi, Neymar (oba Barcelona), Cristiano Ronaldo (Real).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud