2. února 2016 • 20:30

TOP 5 nejdražších lednových přestupů: Čína zválcovala Evropu!

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
  • Čínské kluby přivedly v lednovém přestupovém období velká jménaČínské kluby přivedly v lednovém přestupovém období velká jménaFOTO: Koláž iSport.cz

    Evropské fotbalové velkokluby se v lednu do přestupů příliš nepouštěly, přesto se opět utrácelo ve velkém. A to nejen díky tradičně štědré Premier League, velký podíl na tom měly překvapivě čínské kluby. Podívejte se na TOP 5 nejdražších lednových přestupů.

  • 5. Gervinho

    AS Řím -> China Fortun
    Přestupová částka: 486 milionů korun

    Tým z italského hlavního města podlehl štědré nabídce z Číny a oželel kvůli ní svého druhého nejlepšího střelce a důležitého hráče. Gervinho na podzim nastřílel 7 branek a celkově měl na hru římského AS značný vliv. Svou rychlost a techniku teď ale bude uplatňovat mimo Evropu.

    Gervinho GervinhoFoto Twitter.com

  • 4. Elkeson

    GZ Evergrande -> SIPG
    Přestupová částka: 500 milionů korun

    Čínští fotbaloví mistři Kuang-čou Evergrande prodali nejlepšího ligového střelce Elkesona rivalovi Šanghaj SIPG za rekordní částku. Ne však pouze kvůli zisku, ale údajně také proto, aby posílili šance vicemistra v asijské Lize mistrů.

    „Abychom podpořili čínské týmy v Lize mistrů a pro slávu národa jsme souhlasili s Elkesonovým transferem do klubu Šanghaj SIPG," uvedlo Kuang-čou, jež vládne posledních pět let čínské lize. Šestadvacetiletý Brazilec zaznamenal v uplynulých třech sezonách v dresu nejlepšího čínského celku 77 branek.

    Elkeson ElkesonFoto Profimedia.cz

  • 3. Gianelli Imbula

    FC Porto -> Stoke
    Přestupová částka: 655 milionů korun

    Devátý tým Premier League Stoke překonal svůj přestupový rekord. Z Porta přivedl útočníka Gianelliho Imbulu a z pokladny vytáhl přes 650 milionů korun.

    Třiadvacetiletý Imbula přišel do Porta před touto sezonou z Marseille, ale v Portugalsku se příliš neprosadil. Se Stoke bývalý francouzský reprezentant do 21 let podepsal smlouvu na pět a půl roku.

    Giannelli Imbula Giannelli ImbulaFoto twitter.com/stokecity

  • 2. Ramires

    Chelsea -> JS Suning
    Přestupová částka: 756 milionů korun

    Nečekaná přestupová bomba! Dlouholetý záložník Chelsea, který ale měl v posledních měsících problém prosadit se do základní sestavy, zamířil do Číny. A stal se nejdražším fotbalistou lednového přestupového období. Klub JS Suning za něj zaplatil více než 750 milionů korun.

    Ramires RamiresFoto Profimedia.cz

  • 1. Jackson Martínez

    Atlético Madrid -> Kuang-čou Evergrande
    Přestupová částka: 1,1 miliardy korun

    Potvrzení velkých ambic čínských klubů. Úřadující mistr Kuang-čou Evergrande stanovil nový rekord čínské fotbalové ligy. Z Atlétika Madrid koupil za 42 milionů eur (asi 1,1 miliardy korun) kolumbijského útočníka Jacksona Martíneze a stanovil nejdražší přestup zimy.

    Kolumbijský útočník Jackson Martínez Kolumbijský útočník Jackson MartínezFoto EPA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud