23. února 2016 • 13:35

Šéf Barcelony: Čeho se bojí víc než Realu? Proč chce divoké karty v LM?

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Největší hrozba pro Barcelonu? Asi byste odpověděli Real Madrid. Prezident katalánského velkoklubu Josep Maria Bartomeu to vidí jinak. Před dnešním zápasem osmifinále Ligy mistrů proti Arsenalu poskytl rozhovor BBC, ve kterém vyjádřil obavy z toho, jak je po ekonomické stránce obtížné finančně soutěžit s konkurencí z anglické Premier League.



Anglická konkurence těží z výnosů za televizní práva, která se následující tři sezony podařilo prodat za pět miliard liber (172 miliard korun) - v tom je Španělsko pozadu. „Premier League zajímá nejvíc fanoušků na celém světě. Je to náš největší rival,“ uznal Bartomeu. Je to jasné i z posledního žebříčku nejvíce vydělávajících klubů na světě. První se umístil Real Madrid před Barcelonou, ale Anglie má v nejlepší třicítce hned sedmnáct zástupců.

Barcelonský šéf to vidí jako velký problém. „Snažíme se co nejvíc zvednout naše příjmy, abychom si udrželi talentované hráče, které máme.“ Nezakrýval ani, že řada barcelonských hvězd dostává nabídky od konkurence. „A většina z nich je ekonomicky zajímavějších, ale nechtějí odejít kvůli fotbalu, jaký hrajeme, a protože cítí závazek k fanouškům.“

S tím souvisí i úvahy o prodeji jména stadionu – slavného Nou Campu. „Během následujících 12 měsíců se o tom rozhodne,“ přiznal Bartomeu. Z těchto příjmů by pak v Barceloně financovali rozšíření kapacity na téměř 100 tisíc diváků a celkovou rekonstrukci.

Bartomeu zároveň podpořil myšlenku „divokých karet“ pro evropské velkokluby v případě, že se nezvládnou do milionářské soutěže z domácí ligy. „Proč to nedělat stejně jako v tenisu. Někdy prostě máte špatnou sezonu a vynechat Ligu mistrů mi přijde jako velký trest.“

ANKETA mezi experty Sportu: Překoná Messi poprvé Čecha?
Video se připravuje ...
 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud