25. března 2016 • 19:23

TOP 10 fotbalových talentů v Evropě. Nejdražší stojí přes dvě miliardy

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
  • Přehled největších fotbalových talentů v EvropěPřehled největších fotbalových talentů v EvropěFOTO: Profimedia.cz, koláž iSport.cz

    Do jejich vývoje kluby vkládají desítky milionů, na rozvoj dohlíží nejlepší trenéři na světě. Ve fotbalových akademiích napříč Evropou vyrůstá nová generace velkých talentů. Jací hráči mají největší potenciál? Britský Daily Mail sestavil žebříček deseti nejlepších fotbalových teenagerů. V následujícím přehledu se podívejte, kteří to jsou.

  • OUSMANE DEMBELE (Rennes)

    Francie, 18 let, útočník

    Ousmane Dembele Ousmane DembeleFoto Profimedia.cz

    Brzy osmnáctiletý útočník vyniká rychlostí, skvělým driblingem, je schopný nastupovat na všech ofenzivních postech. Francouzský Rennes za svůj klenot odmítl 27 milionů liber (918 milionů korun) od Barcelony, zájem o něj mají i oba kluby z Manchesteru, Arsenalu, Bayernu a Juventusu.

  • RUBEN NEVES (Porto)

    Portugalsko, 19 let, záložník

    Ruben Neves Ruben NevesFoto Profimedia.cz

    Tenhle měsíc oslavil devatenácté narozeniny. Komplexní záložník podobný Xabi Alonsovi už překonal několik rekordů. V Portu se stal historicky nejmladším ligovým střelcem, nejmladším hráčem v Lize mistrů a nejmladším kapitánem, který tým vedl do zápasu Ligy mistrů. Situaci okolo zajímavého fotbalisty sondují Manchester United, Arsenal, Liverpool a City.

  • RENATO SANCHEZ (Benfica)

    Portugalsko, 18 let, záložník

    Renato Sanchez Renato SanchezFoto Profimedia.cz

    Budoucnost mladého záložníka se rýsuje v Manchesteru United, jeho cena se odhadujena neuvěřitelných 60 milionů liber (přes dvě miliardy korun). Už se dočkal pozvánky do národního týmu. Většinou nastupuje na pozici levého záložníka, dokáže ale nastupovat i uprostřed hřiště. Hodně chce míč a rád diktuje tempo hry.

  • BREEL EMBOLO (Basilej)

    Švýcarsko, 19 let, útočník

    Breel Embolo Breel EmboloFoto Profimedia.cz

    Rychlý a výbušný typ útočníka, jeho vzorem je Mario Balotelli. Basilej už za rodáka z Kamerunu, ale reprezentanta Śvýcarska odmítla 23 milionů liber od Wolfsburgu (782 milionů korun). Tottenham, West Ham, West Bromwich i Everton se o hráče velmi zajímají, přestupovou nabídku ale budou muset zvednout.

  • TAHITH CHONG (Feyenoord)

    Nizozemsko, 16 let, útočník/záložník

    Tahith Chong Tahith ChongFoto Twitter

    Největší nizozemský talent posledních let, teprve šestnáctiletý klučina s divokou vizáží legendárního Ruuda Gullita. Už před dvěma lety zaujal skauty Manchesteru United, dokáže nastupovat vlevo či uprostřed zálohy, případně v útoku. Výtečný na balonu, skvělý technik.

  • LORENZO GONZALEZ (Servette)

    Švýcarsko, 15 let, útočník

    Lorenzo Gonzalez Lorenzo GonzalezFoto Twitter

    Mladý útočník už válí ve druhé švýcarské lize, nastupuje v reprzeentaci. Gonzalez už měl namířeno do Realu Madrid, ale po zásahu Pepe Guardioly si ho pojistil Manchester City. Situaci kolem něj sondoval také konkurenční United.

  • MOISE BIOTY KEAN (Juventus)

    Itálie, 16 let, útočník

    Moise Kean Bioty Moise Kean BiotyFoto Profimedia.cz

    Naděje Juventusu nastupuje na hrotu, případně zleva, zahrál si i za italskou reprezentaci do 17 let. Zaujal snad všechny velké kluby - Manchester United, Arsenal, Chelsea, Real nebo Bayern. Juventus si ale svůj klenot chce pojistit dlouhodobou smlouvou.

  • ADEMOLA LOOKMAN (Charlton)

    Anglie, 18 let, útočník

    Ademola Lookman Ademola LookmanFoto Profimedia.cz

    V Charltonu, klubu anglické Championship, má smlouvu až do roku 2020. Klub je ale v případě lukrativní nabídky svého nadaného forvarda prodat. V této sezoně už vstřelil čtyři branky, pyšní se výbornou stabilitou a sílou v osobních soubojích.

  • YOURI TIELEMANS (Anderlecht)

    Belgie, 18 let, záložník

    Youri Tielemans Youri TielemansFoto Profimedia.cz

    Za Anderlecht debutoval už v roce 2013, stal se nejmladším hráčem klubu, který nastoupil v Lize mistrů. Zdobí ho skvělé přihrávky, síla v soubojích, dokáže střílet branky. Bedlivě ho sledují Real, Chelsea, Tottenham i Arsenal.

  • IBRAHIMA SISSOKO (Brest)

    Francie, 18 let, záložník

    Ibrahima Sissoko Ibrahima SissokoFoto Profimedia.cz

    Pravidelně hraje druhou francouzskou ligu, nastupuje za reprezentační devatenáctku. V létě se ho neúspěšně pokoušel podepsat Newcastle, nyní ho monitoruje Liverpool. Jde o vysokého štítového záložníka, nastupuje před stopery a je velmi platný v defenzivě.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud