6. května 2016 • 23:50

TRAGÉDIE v Rumunsku: Reprezentant Kamerunu zkolaboval na hřišti a zemřel

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Po kolapsu v utkání rumunské fotbalové ligy zemřel kamerunský reprezentant Patrick Ekeng. Šestadvacetiletého záložníka Dinama Bukurešť se po převozu do nemocnice lékaři snažili přes hodinu oživovat, ale zachránit se jim ho nepovedlo. Podle rumunských médií zemřel Ekeng na zástavu srdce.



Dvojnásobný kamerunský reprezentant nastoupil do dnešního zápasu Dinama s Viitorulem Constanta v 63. minutě a o pár minut později zůstal bezvládně ležet na trávníku. I když jeho kolaps otřásl hráči i diváky, z nichž řada vyrazila za Ekengem k nemocnici, utkání se dohrálo a skončilo remízou 3:3.

Ekeng přišel do Bukurešti na začátku roku poté, co loni v létě rozvázal smlouvu se španělskou Córdobou po jejím sestupu z nejvyšší soutěže. V minulosti hrál také ve Švýcarsku za Lausanne a ve Francii za Le Mans.

Není prvním hráčem Dinama, který zkolaboval při utkání a zemřel. V roce 2000 dopadl stejně kapitán bukurešťského celku Catalin Hildan po kolapsu v přátelském zápase.

VIDEO  | Tragická událost v Rumunsku

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud