21. července 2016 • 10:15

Guardiolova show. Proběhl střídačku Bayernu, chválil mladíky

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Bořil v ofsajdu? Asi ano, ale žádný záběr není stoprocentní. Nejasná ČK pro Petráka
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
VŠECHNA VIDEA ZDE

Šlo o velmi pikantní přípravu. Fotbalisté Manchesteru City načali novou éru pod Pepem Guardiolou na hřišti Bayernu Mnichov. Tedy tam, kde španělský kouč předchozí tři roky působil. Přípravný duel sledovalo 68 000 diváků, Guardiola na svou minulost nezapomněl. Před začátkem utkání se krátce pozdravil s domácí střídačkou, pak kolem ní v rychlosti proběhl. Jeho nový tým sice prohrál 0:1, ale ambiciózní kouč byl přesto se svou premiérou spokojený.



Guardiola platí za jednoho z nejúspěšnějších trenérů na světě. Dominantní éru začal v Barceloně, tituly získával i s Bayernem, kde mu chybí pouze zisk Ligy mistrů. Pětatačtyřicetiletý muž se před sezonou rozhodl přijmout novou výzvu a kývl na nabídku z Ostrovů.

Od léta už cepuje hvězdy Manchesteru City. Vůbec první přípravný duel zahájil právě tam, odkud do Anglie zamířil. Šlo o velmi emotivní zápas, Guardiolovy kroky sledovaly v Německu desítky kamer i fotografů.

Emotivní trenér burcoval své nové svěřence celý zápas, jak je jeho dobrým zvykem. Už před samotným výkopem dal najevo, že na něm působení v Mnichově zanechalo stopy. Pozdravil se s domácí střídačkou, kde ho u kormidla nahradil zkušený Carlo Ancelotti.

Kolem lavičky pak rychle proběhl směrem k místu pro hosty, na které není příliš zvyklý. Odsud pak cepoval svůj nový mančaft. Pobíhal kolem postranní čáry, ke hře měl spousty připomínek.

Guardiola stejně jako Ancelotti zkoušel mladé hráče, v sestavě chyběla řada velkých jmen.  "Nebylo to nic jednoduchého, ale jsem spokojený," hodnotil utkání pro BT Sport. "Některé věci se mi líbily, o něčem si ještě musíme promluvit. Nesmíme zapomenout, že proti nám nastoupilo osm, devět opravdu špičkových hráčů," dodal po prohře 0:1.

Nový kouč anglického týmu dal šanci mladým hráčům a jejich výkon si chválil. "Pablo Maffeo a Angelino - oba hráli úžasně. Samozřejmě také Brandon Barker či Oleksandr Zinčenko," mluvil konkrétně o nadějích Citizens. "Potřebujeme, aby takové zápasy hráli, abychom zjistili, na jakou mají úroveň a jak je budeme moct využívat v sezoně," dodal Guardiola. 

City teď čeká turné v Číně, kde se už v pondělí utkají s městskými rivaly z Manchesteru United. Ty od léta vede někdejší Guardiolův rival z Realu Madrid José Mourinho.

Zaražený Pep Guardiola po porážce od Bayernu Mnichov, odkud před sezonou odešel do Manchesteru City
Zaražený Pep Guardiola po porážce od Bayernu Mnichov, odkud před sezonou odešel do Manchesteru City

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud