22. července 2016 • 17:53

Facka pro Mourinha. Dortmund smázl United 4:1, obranu školil mladík

Autor: pod
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

První porážku na lavičce Manchesteru United musel vytrpět José Mourinho. Zkušený trenér sice své svěřence od postranní čáry v přípravném duelu s Borussií Dortmund neustále dirigoval, ale platné to nebylo. Anglický velkoklub padl jasně 1:4. Ve skvělém světle se navíc opět ukázala posila Dortmundu Ousmane Dembele.



Manchester United nastoupil do utkání bez Zlatana Ibrahimovice, Waynea Rooneyho či Chrise Smallinga, přesto vyrukoval s poměrně silnou sestavu. Ani Dortmund navíc nevyužil zdaleka všechny své hvězdy. Očekávalo se tedy vyrovnané střetnutí.

Jenže všechno bylo jinak. V prvních deseti minutách sice měli United o něco více ze hry, ale poté už byl na hřišti jednoznačným pánem Dortmund. To potvrdil ještě v prvním poločase dvěma góly, nejdříve dostal míč do sítě Gonzalo Castro a poté se z penalty prosadil kanonýr Pierre-Emerick Aubameyang.

Do druhého poločasu tak udělal Mourinho hned čtyři změny, na hřiště se mimo jiné dostal zázračný mladík Marcus Rashford. Ale ani on United nepomohl. Slovo si vzal naopak teenager na druhé straně.

Teprve devatenáctiletý Ousmane Dembele, který přišel do Dortmundu v létě z francouzského Rennes, zvýšil už na 3:0. Při svém sólu měl nejdříve trochu štěstí, ale poté rychlou kličkou naprosto zmátl obránce United a parádní ranou zakončil. Nebylo to poprvé ani naposledy, co hráče slavného soupeře vyškolil.

VIDEO | Dembele vyškolik obránce United a dal gól

Pak už se konečně mohli zaradovat také Mourinhovi svěřenci. Po pěkné kolmé přihrávce se fotbalisté United dostali do samostatného úniku na brankáře Dortmundu a vyřešili to s přehledem. Skórující Henrich Mchitarjan, který přišel do United právě z BVB, se ocitl před úplně prázdnou brankou.

VIDEO | Mchitarjan skóroval proti bývalému týmu

Poslední slovo měl ale přece jen tým Thomase Tuchela, na konečných 4:1 zvýšil chvíli před koncem opět záložník Castro. Dortmund tak United doslova rozdrtil a Mourinhovi ukázal, že má se svým týmem na čem pracovat.

Trenér Manchesteru United José Mourinho si zapisuje poznámky
Trenér Manchesteru United José Mourinho si zapisuje poznámky

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud