23. července 2016 • 14:03

Přejela nás formule 1, to se stává, hlásil po propadáku Mourinho

Autor: rjm
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Nezmarova vize a Kaniovy peníze: nový Liberec. Co Kulenovič a Slavia?
Draft NFL bude honbou na quarterbacky, můžou být hvězdy i propadáky
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trapas. Manchester United prohrál na úvod svého čínského turné s Borussií Dortmund 1:4 a fanoušci jen zírali, jak dostávají „rudí ďáblové“ na frak od bundesligového rivala. Manažer United José Mourinho si ale z debaklu nedělal těžkou hlavu. „My jsme byli jako formule 3 a přejela nás formule 1,“ uznal kvalitu na straně soupeře. „Bylo znát, že jsme v jiné fázi přípravy.“



Fanoušci byli pořádně natěšení na zápas slavných klubů. Magnet v podobě extravagantního kouče Mourinha na lavičce United, to byl také pořádný tahák. Jenže Dortmund soupeře v Šanghaji porazil zcela suverénně. Manchester United nehrál kompletní a v dusném horku se utavil, „rudí ďáblové“ tak pod vedením Mourinha poprvé prohráli.

„Vidím to jednoduše. Dortmund je v přípravě o hodně dál než my, proto vypadal o dost lépe,“ hodnotil bídný vstup do čínského turné Mourinho. Porážku 1:4 se snažil bagatelizovat. „Stává se to každý rok, že týmy vysoko prohrají. Po deseti minutách museli mít všichni jasno, že my jsme začali s tréninkem před pár dny a hráli jsme jeden zápas. Naopak Dortmund začal před měsícem a hrál už čtyřikrát,“ obhajoval se portugalský trenér. „Bylo to pro nás hodně těžké.“

Ten nakonec našel na utkání i pozitiva. Spokojený byl hlavně s druhým poločasem zmíněného zápasu. Tam už byl tým United chvílemi i lepší. „Více jsme se přizpůsobili hře. A myslím, že výsledek 3:2 by zápasu odpovídal více než 4:1. Ale Dortmund ukázal kvalitu. Ať už šlo o jednotlivce, nebo celý tým. Jsou prostě v tuhle chvíli mnohem dál než my.“

I proto, že jeho tým trénuje teprve deset dní, nechtěl svůj tým odsuzovat za šanghajský propadák. „Hrála tu roli celá řada faktorů. Chci být spravedlivý a tady to opravdu nejde analyzovat objektivně vzhledem k rozdílné fázi přípravy obou mužstev. Dortmund byl jako formule 1, my jako formule 3. Ale to neznamená, že u nás nebyla vidět kvalita. I tyto duely vám hodně ukážou, třeba co se týče mentality, i kdo je jaká osobnost,“ vysvětloval Mourinho.

„A taky nám chybělo osm hráčů, takže nastoupili i někteří fotbalisté, co nakonec v United hrát nebudou. Náš tým bude jiný,“ upozornil.

Ten si dál stojí za tím, že by na Old Trafford měly přijít během léta čtyři posily. V mozaice tak trenérovi schází jedno velké jméno – podle všeho Francouz Paul Pogba. „Co se týče posilování, jsme ve třech čtvrtinách, ještě bych chtěl jednoho hráče do středu hřiště. Tohle však na výsledek s Dortmundem nemělo vliv,“ řekl Mourinho.

Manažer Manchesteru United José Mourinho svůj tým po prohře s Dortmundem omlouval. Gesta zmaru si ale během utkání neodpustil.
Manažer Manchesteru United José Mourinho svůj tým po prohře s Dortmundem omlouval. Gesta zmaru si ale během utkání neodpustil.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud