29. července 2016 • 11:32

Kapitán Čech slavil výhru proti hvězdám, Drogba si ho po gólu dobíral

Autor: rou
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Everton - Liverpool 2:0. Překvapení v Merseyside derby, Reds se vzdaluje titul
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalisté Arsenalu už s Petrem Čechem v brance zahájili své předsezonní americké turné vítězstvím 2:1 nad výběrem hvězd zámořské MLS. Český gólman si užil výhru jako kapitán svého celku, překonal ho jen bývalý spoluhráč z Chelsea Didier Drogba. Výhru Kanonýrů zařídil v závěru dvacetiletý Chuba Akpom.



„Je fajn začít vítězstvím. Byla pro mě velká čest, že jsem mohl být poprvé kapitánem svého týmu,“ nechal se Petr Čech po výhře Arsenalu slyšet na svém twitterovém účtu. 34letý brankář, který po EURO ve Francii ukončil reprezentační kariéru, připomněl i úspěšný debut Roba Holdinga a první velké posily Granita Xhaky.

Čech na startu druhé sezony v dresu Gunners předvedl několik dobrých zákroků, na začátku duelu podržel Arsenal proti šanci Dos Santose. O chvíli později šli do vedení hosté, když penaltu po faulu na sebe samého proměnil Joel Campbell.

V nastavení první půle se ovšem All Star výběru americké ligy podařilo srovnat krok. Čech ještě napoprvé svého bývalého parťáka Didiera Drogbu vychytal, útočník Montrealu pak trefil Roba Hardinga, aby až napotřetí dostal míč do sítě.

To mu ale nezabránilo, aby si svého někdejšího spoluhráče z Chelsea Čecha nedobíral při odchodu do šaten.

Nakonec mohl ale být spokojenější český gólman. Výhru Arsenalu totiž zařídil v samotném závěru duelu dvacetiletý Chuba Akpom po parádní kombinaci mladíků, kteří dostali šanci předvést se ve druhé půli.

„Dát gól a prohrát, to se nepočítá. Je to pro mě trochu zklamání,“ vykládal pak po zápase 38letý veterán Drogba. „Opakuju, že nenávidím porážky,“ zdůraznil legendární útočník, který už před duelem označil Petra Čecha za „legendu“ a „velmi dobrého přítele“.

Svou poločasovou oslavou gólu nakonec pobavil i jeho. „Ano, můj kamarád Didier Drogba měl ze svého gólu velkou radost,“ napsal si Čech na Twitter k fotce Drogby, jak před ním dělá vítězné gesto...

Čech s Drogbou spolu strávili v Chelsea devět let a prožili nejlepší období klubu, který za tu dobu čtyřikrát vyhrál Premier League, získal čtyři FA Cupy a tři Ligové poháry a v roce 2012 také ovládl Ligu mistrů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud