4. srpna 2016 • 15:03

TOP 15 přestupů léta: Hvězdy stály miliardy, některé byly zadarmo

Autor: tb
Vstoupit do diskuse
0
  • Kluby už v půlce přestupového období utratily miliardyKluby už v půlce přestupového období utratily miliardyFOTO: Koláž iSport.cz

    Fotbalové přestupové období v Evropě je teprve v polovině, ale namlsaní fanoušci už byli svědky několika velkých transferů. V červenci se ve fotbale točily miliardy. Za pořádné balíky peněz přestupovaly velké ryby, ale i nadějní mladíčci. Některé hvězdy měnily dres zadarmo, když odcházely po vypršení kontraktu. Na žebříček 15 dosavadních nejlepších přestupů se podívejte v článku. 

  • 15. Breel Embolo, 19 let, útočník

    Z Basileje do Schalke za 27 milionů eur (729 milionů korun)

    Teprve devatenáctiletý útočník je braný za mimořádně velký talent. Ten i přes nízký věk prokazoval už několik let v áčku Basileje. Nyní přišel čas na posun v kariéře. A přestože se o něj zajímaly velkokluby včele s Manchesterem United (o útočníka vehementně stál trenér Mourinho), Embolo zvolil německé Schalke.

    Ambiciózní klub z Gelsenkirchenu by měl být pro mladíka ideální mezistanicí pro přestup k opravdovému gigantovi, který Švýcarovi většina expertů věští.

    Breel EmboloFoto Profimedia.cz

  • 14. Nani, 29 let, záložník

    Z Fenerbahce do Valencie za 8.5 milionů eur (230 milionů eur)

    Rychlonohý záložník, kterého fanoušci znají hlavně z úspěšného působení v Manchesteru United, zažil parádní léto. S Portugalskem vyhrál EURO a patřil k ústředním postavám týmu. Svými výkony si navíc vykopal zajímavé angažmá.

    Z Turecka se stěhuje do poklidnějšího Španělska, kde bude oblékat dres slavné Valencie. Skvělý nákup, „Netopýři“ za třígólového střelce na letošním EURO zaplatili „pouhých“ 8,5 milionů eur.

    NaniFoto EPA

  • 13. Ousmane Dembele, 19 let, záložník

    Z Rennes do Borussie Dortmund za 15 milionů eur (405 milionů korun)

    Tohle vypadá na pořádné bingo! Představitelé německého klubu si můžou mnout ruce. Mladičký Dembele zazářil už v minulé sezoně ve francouzské Ligue 1, když ve 26 zápasech vstřelil 12 gólů. Svou kvalitu už stihl prokázat i u žlutočerných.

    V přípravě si parádně povodil obranu Manchesteru United, jemuž šéfuje známý stratég a vyznavač defenzivního stylu José Mourinho.

    Ousmane DembeleFoto Profimedia.cz

  • 12. Álvaro Morata, 23 let, útočník

    Z Juventusu do Realu Madrid za 30 milionů eur (810 milionů korun)

    Návrat domů. Před dvěma lety se mladičký Španěl neprosadil ve slavném klubu, který ho fotbalově vychoval, a tak zamířil do Itálie. V Juventusu vyzrál třiadvacetiletý Morata do skvělého útočníka. Real na nic nečekal a využil klauzule pro zpětný odkup. „Jsme rádi, že ho máme zpět doma,“ řekl trenér „bílého baletu“ Zinedine Zidane.

    Álvaro MorataFoto Reuters

  • 11. Kevin Gameiro, 29 let, útočník

    Ze Sevilly do Atlétika Madrid za 32 milionů eur (864 milionů korun)

    V minulé sezoně zazářil v dresu Sevilly 29 góly ve všech soutěžních utkání, přesto se nedostal do nominace Francie na EURO. Rozený zakončovatel by mohl být náhradou za Antoine Griezmanna, o kterého se velmi zajímá londýnská Chelsea.

    Kevin GameiroFoto Reuters

  • 10. Samuel Umtiti, 22 let, obránce

    Z Lyonu do Barcelony za 25 milionů eur (675 milionů korun)

    Francouzský obránce i přes svůj nízký věk má za sebou více než 170 soutěžních utkání za áčko Lyonu. Skvělými výkony zaujal i na letošním EURO, kde si odbyl svůj reprezentační debut, ale působil velmi jistým dojmem. Jeho kvalit si byl dobřě vědom španělský velkoklub z Barcelony a urostlého stopera si pojistil si ještě před mistrovství Evropy.

    Samuel UmtitiFoto Reuters

  • 9. Grzegorz Krychowiak, 26 let, záložník

    Ze Sevilly do PSG za 34 milionů eur (918 milionů korun)

    Polský záložník je ceněný hlavně díky své pracovitosti, díky níž se stal klíčovou postavou zálohy Sevilly. Při premiérové sezoně ve španělské La Lize byl zvolen do Týmu sezony, kde mu dělaly společnost hvězdy typu Lionel Messi či Cristiano Ronaldo. Není divu, že bohaté PSG za polského záložníka neváhalo vysázet skoro miliardu korun. 

    Grzegorz KrychowiakFoto EPA

  • 8. Dani Alves, 33 let, obránce

    Z Barcelony do Juventusu zadarmo

    V Barceloně vyhrál pravý brazilský obránce vše, co se dalo. Během osmi let získal s katalánský klubem 23 trofejí. A co víc, byl velmi důležitým členem týmu. Vždyť žádný konkurent ho za 8 let nedokázal vystrnadit na delší dobu ze sestavy. A přestože nejlepší léta má za sebou, poslednímu mistrovi Itálie nabídne určitě zajímavé služby.

    Obránce Daniel AlvesFoto EPA

  • 7. Mario Götze, 24 let, záložník

    Z Bayernu do Borussie Dortmund za 26 milionů eur (702 milionů korun)

    A další návrat. Mario Götze, který mimochodem rozhodl finále mistrovství světa v roce 2014, našel zpět cestu domů. S Bayernem sice získal několik trofejí, ale nikdy se pořádně neprosadil do základní sestavy. Fanoušci Borussie mu jeho přestup k největšímu protivníkovi hodně vyčítali a je otázka, jak ho přijmou zpět.

    Mario Götze v akciFoto EPA

  • 6. Mats Hummels, 27 let, obránce

    Z Borussie Dortmund do Bayernu za 38 milionů eur (1,026 miliardy korun)

    Další únik hvězdy Borussie Dortmund do ambicióznějšího Bayernu. I když případ německého reprezentanta je o trochu pochopitelnější. Sedmadvacetiletý obránce je totiž odchovancem bavorského klubu, který za německého reprezentanta neváhal zaplatit přes miliardu korun. Na stopera jde o pořádný balík.

    Obránce Mats Hummels hlavičkuje po rohuFoto Reuters

  • 5. Miralem Pjanič, 26 let, záložník

    Z AS Řím do Juventusu za 32 milionů eur (864 milionů korun)

    Stará dáma nemá dost. Juventus suverénně panuje italské Serii A a pro jistotu ještě oslabuje své největší soupeře. Z AS Řím totiž letos v létě získal bosenského záložníka, který je považován za jednoho z nejlepších na své pozici a to nejen v Itálii.

    Miralem Pjanič už v dresu v JuventusuFoto EPA

  • 4. Renato Sanches, 18 let, záložník

    Z Benfiky do Bayernu za 35 milionů eur (945 milionů korun)

    Zlaté dítě fotbalu. Momentálně největší talent. Tak vidí experti portugalského záložníka Renata Sanchese, který v 18 letech už vyhrál mistrovství Evropy. Na EURO ve Francii také získal cenu pro nejlepšího hráče juniorského věku. Z mnoha nabídek si vybral tu od bavorského klubu. Ten za něj musel zaplatit 945 milionů korun, za teenagera slušná pálka.

    Renato SanchesFoto Reuters

  • 3. Zlatan Ibrahimovič, 34 let, útočník

    Z PSG do Manchesteru United zadarmo

    Král. Kde byl, vyhrál titul. Nový kormidelník United José Mourinho moc dobře věděl, proč ho do týmu chce. Jeho obrovské ego je plné touhy vyhrávat a to „Rudé ďáblové“ po temnějších letech potřebují jako sůl. Svou jedinečnost ukázal hned při prvním startu, kdy vstřelil gól po 4. minutách v novém dresu a ještě k tomu parádními nůžkami.

    Švédský gólový zabiják Zlatan Ibrahimovic nastoupil poprvé za Manchester United a po čtyřech minutách slavil první gól.Foto Reuters

  • 2. Andre Gomes, 23 let, záložník

    Z Valencie do Barcelony za přibližně 50 milionů eur (1,350 miliardy korun)

    O další portugalský talent byl velký zájem. Podle spekulací se o již bývalého záložníka Valencie přetahovala Barcelona s Realem Madird. Katalánský klub pomyslnou rvačku nakonec vyhrál, ale rozhodně nešlo o laciný špás. Kluby sice oficiální cenu neprozradily, ale španělská média odhadly částku až na 50 milionů eur.

    André Gomes v dresu BarcelonyFoto Reuters

  • 1. Gonzálo Higuaín, 28 let, útočník

    Z Neapole do Juventusu za 94 milionů eur (2,538 miliardy korun)

    Šok. Argentinský útočník byl na přestupovém trhu velmi žádaným zbožím. O střelce Neapole se měl zajímat třeba Arséne Wenger, který už několik let hledá útočníka číslo jedna. Jenže když Juventus přišel o Álvara Moratu, vstoupil do hry o argentinského snajpra. Neapol se svého klenotu nechtěla vzdát lacino, a tak Juventus musel zaplatit částku, která z Higuaína udělala třetí nejdražšího fotbalistu světa.

    Útočník Gonzalo Higuaín ukazuje svůj dres, který bude nosit po přestupu do JuventusuFoto EPA

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud