4. srpna 2016 • 10:25

Posila Leicesteru motala Barcelonu. Máme nejrychlejší útok, chválí Lineker

Autor: jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pořádně ostré testy před sezonou volí fotbalisté Leicesteru. V rámci International Championship Cupu se ve středu večer utkali s Barcelonou. Anglický šampion sice prohrál 2:4, trenér Ranieri ale s něčím přeci jen může být spokojený. Předvedl se především nový útočník Ahmed Musa, který ve druhém poločase vstřelil obě branky.



S Leicesterem to od začátku utkání nevypadalo příliš dobře. Útočná trojka Messi, Suárez, El Haddadi neustále zaměstnávala obranu "lišek", v prvním poločase nastříleli tři branky. Zdálo se, že senzační vítěz Premier League schytá podobnou porážku jako v předchozí přípravě od PSG (0:4).

Anglický celek probralo ve Stockholmu až poločasové střídání. Vardyho, který nastoupil v poprvé po pauze po EURO a následné operaci zápěstí, nahradil Ahmed Musa. A ten byl pořádně vidět.

23 letý útočník v létě přišel za 16 milionů liber (512 milionů korun) z CSKA Moskva. Je přesně typem hráče, co zapadá do herní koncepce Leicesteru. Velmi rychlý, schopný v soubojích jeden na jednoho, platný i při rychlých brejcích.

Přesně to předvedl v přípravě s Barcelonou. Musa převzal balon ještě na vlastní polovině, ale díky neuvěřitelnému zrychlení pláchl celé katalánské obraně, dostal se až do vápna a perfektně zakončil.

Musa přidal ještě jednu branku, když v 66. minutě vyslal tvrdou střelu přímo pod břevno barcelonské branky. "Střídání Leicesteru pomohla," všiml si Neville. "Schlupp vpravo, Okazaki a Musa vepředu přinesli víc energie, dostali se blíž k bráně Barcelony a zaměstnávali jejich obranu."

Trenér Claudio Ranieri může být před blížícím se startem sezony spokojený. Rychlonohý Nigerijec je i přes nízký věk poměrně zkušeným hráčem. V dresu CSKA Moskva odehrál pět sezon, v té poslední nastřílel ve 36 zápasech nastřílel 14 branek a přidal 5 asistencí.

Velmi dobře si ho pamatují i v Plzni. Musa proti českému mistrovi v Lize mistrů v sezoně 2013/2014 odehrál obě utkání, v odvetě v Doosan Areně vstřelil branku a celkově patřil k nejnebezpečnějším hráčům ruského celku.

V Leicesteru by měl v útoku nastupovat s Jamiem Vardym, podporovat je bude Riyad Mahrez, nejlepší hráč minulého ročníku Premier League. "Spolu s Vardym by to může být nejrychlejší útočný pár na světě," poznamenal po utkání s Barcelonou na Twitteru anglický fotbalový expert a bývalý hráč Leicesteru Gary Lineker.

Leicester vstupuje do sezony už tuto neděli, kdy ve Wembley od 17:00 v utkání Community Shield (vítěz ligy proti vítězi FA Cupu) vyzve Manchester United.

Leicester - Barcelona 2:4 (0:3)

Branky: 48. a 67. Musa - 26. a 45. El Haddadi, 34. Suárez, 84. Mujica.
Leicester: Zieler - Chilwell (46. Fuchs 46), Morgan (46. Hernandez), Huth (46. Wasilewski), Simpson (62. Amartey) - Drinkwater, King (46. Mendy), Albrighton (62. Kapustka), Gray (46. Schlupp) - Mahrez (46. Okazaki), Vardy (46. Musa).
Barcelona: Masip (77. J. Suarez) - Denis (77. Carbonell), Arda (62. Samper), L. Suárez (Alfaro), Messi (62. Alena), Marlon (46. Mascherano), Munir (77. Nili), Camara (77. Mujica), S. Roberto (46. Busquets), Vidal (77. Mascherano), Mathieu (77. Martinez).

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud