23. srpna 2016 • 12:51

Co všechno spustí Hart? Kulový blesk mezi brankáři ve velkoklubech

Autor: pta
Vstoupit do diskuse
0
  • V Evropě se schyluje k velké rošádě mezi brankářiV Evropě se schyluje k velké rošádě mezi brankářiFOTO: Koláž iSport.cz

    Před koncem přestupového období se chystá brankářská rošáda mimořádných rozměrů. Za všechno může plánovaný odchod dlouholeté jedničky Joe Harta z Manchesteru City, který už se nehodí do plánů nového trenéra Pepa Guardioly. Do akce, která připomíná výměnu bytů ze známého filmu Kulový blesk, se zapojí hned několik velkoklubů. Pojďme po stopách velké brankářské rošády.

  • Joe Hart (pryč z Manchesteru City)

    Joe Hart zatím v nové sezoně sedí v Manchesteru City na lavici náhradníkůFoto Reuters

    Zásluhy nic neznamenají, Joe Hartovi nepomohlo, že byl v Manchesteru City dlouho neotřesitelnou jedničkou, trenér Guardiola ho okamžitě odstavil na vedlejší kolej a už mu dal najevo, že si může hledat nové angažmá. Hartovi rychle ubývá čas, padlo mu už možné hostování v Evertonu. Pro ten by byl se svým ročním platem sedm milionů liber příliš drahý. Potěšit ho mohla alespoň slova nového trenéra anglické reprezentace Sama Allardyce, který s ním stále počítá do sestavy na začátek kvalifikace o MS 2018.

  • Claudio Bravo (z Barcelony do Manchesteru City)

    Claudio Bravo zažil v Barceloně řadu úspěchůFoto Reuters

    Hartova náhrada už je domluvená. Ve čtvrtek by do Manchesteru měl dorazit na zdravotní prohlídku Claudio Bravo, který byl od svého příchodu na Nou Camp po MS 2014 jedničkou v domácí soutěži. Ještě o víkendu byl na hřišti při vítězství 6:2 nad Sevillou. Nyní by měl být chilský reprezentant vyzkoušet po španělské lize také Premier League. Za vykoupení uprostřed čtyřletého kontraktu bude muset City zaplatit 17 milionů liber.

    SESTŘIH La Ligy: Barcelona - Betis 6:2. Kanonádu řídili Messi a Suárez
    Video se připravuje ...

  • Jasper Cillessen (z Ajaxu do Barcelony)

    Jasper Cillessen bude chybět nizozemským fotbalistům.Foto Jaroslav Legner (Sport)

    Ještě dřív, než Bravo zamává Barceloně, by měl dorazit do Katalánska Jasper Cillessen. Ten se během pětiletého působení v Ajaxu stal jedničkou v brance nizozemské reprezentace. O víkendu už chyběl spoluhráč Václava Černého v brance při ligovém utkání s Tillburgem, Barcelona by za něj měla zaplatit 12 milionů liber.

  • Tim Krul (z Newcastlu do Ajaxu)

    Nizozemský brankář Tim KrulFoto Barbora Reichová (Sport)

    Na Cillessenovo místo v Ajaxu by měl z druholigového Newcastlu přijít další nizozemský brankář Tim Krul. Dohoda o hostování podobně jako v Hartově případě vázne na rozhodnutí o tom, kdo se postará o Krulův plat, který činí 3,1 milionu liber ročně. Trenér Newcastlu Rafa Benítez se odchodu zkušeného brankáře jinak nebrání. „Máme tu teď pět gólmanů a všechny si tu nechat nemůžeme,“ uvedl Benítez.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud