21. prosince 2016 • 04:30

Čína je zlatý důl! TOP placené hvězdy, kdo předčil Messiho i Ronalda?

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
  • Mezi nejlépe placené fotbalisty světa podle britského serveru Telegraph patří také Carlos Tévez a záložník OscarMezi nejlépe placené fotbalisty světa podle britského serveru Telegraph patří také Carlos Tévez a záložník OscarFOTO: Koláž iSport.cz

    Cristiano Ronaldo, Lionel Messi nebo snad Neymar? Ale kdeže! Zmínění borci sice patří mezi nejlépe placené fotbalisty světa, ale na úplném vrcholu se nenachází. Důvodem je i to, že působí v Evropě, zatímco borci s nejtučnějším kontem hrají jinde - v Číně. Asijská liga vletěla na fotbalový trh jako kometa a fotbalisty láká na tučnou výplatu. Britský deník The Telegraph sestavil žebříček nejlépe placených fotbalistů. Na kolik peněz si týdně přijdou?

  • 10. Wayne Rooney (31 let, Manchester United)

    Útočník Manchesteru United Wayne Rooney v utkání proti WBAFoto Reuters

    Týdenní plat: 260 tisíc liber (8 320 000 korun)

    Legenda Manchesteru United patří mezi stálice anglického velkoklubu a je to znát také na jeho výplatní pásce. Ačkoliv jeho pozice slábne a mluví se o jeho odchodu, anglický reprezentant pobírá přes osm milionů korun týdně. I to je důvodem, proč padlo jeho působení v italské Neapoli.

  • 9. Neymar (24 let, Barcelona)

    Neymar ukázal parádní technikuFoto Reuters

    Týdenní plat: 275 tisíc liber (8 800 000 korun)

    Brazilský střelec bral ještě do nedávna "pouze" 77 tisíc liber, ale v říjnu podepsal novou smlouvu do roku 2021, která z něho učinila druhého nejlépe placeného hráče Barcelony. Neymar si dokonce mohl údajně přijít až na 650 tisíc liber týdně, ale astronomickou nabídku PSG odmítl a zůstal na Nou Campu.

  • 8. Graziano Pelle (31 let, Shandong Luneng)

    Italský útočník Graziano Pelle v dresu SouthamptonuFoto Profimedia.cz

    Týdenní plat: 290 tisíc liber (9 280 000 korun)

    Italský reprezentant je první vlaštovkou, která neodolala nabídce z Číny. Bývalý útočnou Southamptonu, Feyenoordu či Sampdorie se v létě přesunul do klubu Shandong Luneng a výrazně si polepšil. Týdně si vydělá přes devět milionů korun a stal se nejlépe placeným italským fotbalistou v historii.

  • 7. Paul Pogba (23 let, Manchester United)

    Kouč Manchesteru United José Mourinho něco vysvětluje Paulu Pogbovi v pohárovém derby se CityFoto Reuters

    Týdenní plat: 290 tisíc liber (9 280 000 korun)

    Francouzský bourák přišel na Old Trafford za rekordní tři miliardy korun a vzápětí se stal nejlépe placeným hráčem Premier League. V Manchesteru si díky pohádkové smlouvě vydělá přes devět milionů korun týdně.

  • 6. Hulk (30 let, Šanghaj)

    Brazilský útočník Hulk ještě v dresu Zenitu PetrohradFoto Profimedia.cz

    Týdenní plat: 320 tisíc liber (10 240 000 korun)

    Chcete služby brazilského kanonýra? Stačí pořádně zaplatit. Třicetiletý útočník vzbudil ohlas svým přestupem z Porta do Zenitu Petrohrad a velmi zajímavá finanční nabídka ho v létě přesvědčila k přesunu do Asie, kde už v minulosti působil. Hulk se upsal šanghajskému SIPG, v němž mu týdně přijde přes deset milionů korun.

  • 5. Lionel Messi (29 let, Barcelona)

    Hvězdný Lionel Messi proti Espanyolu zářilFoto EPA

    Týdenní plat: 336 tisíc liber (10 752 000 korun)

    Argentinská hvězda je jedničkou v kabině Barcelony, přesto je v žebříčku na pátém místě. Důvodem je to, že jeho týdenní plat je uveden po zdanění. I nadále se ovšem mluví o tom, že by Messi mohl změnit adresu. Kromě Číny si může přilepšit i u Citizens, kteří by ho mohli v žebříčku výrazně posunout.

  • 4. Gareth Bale (27 let, Real Madrid)

    Gareth Bale měl obrovský podíl na výhře Realu, Leganés vstřelil dva gólyFoto EPA

    Týdenní plat: 350 tisíc liber (11 200 000 korun)

    Hvězda Walesu a Realu Madrid má jedinou smůlu - má v týmu Cristiana Ronalda . Nebýt toho, mohl být Bale bezpečně nejlépe placeným hráčem španělského klubu. Nová smlouva platící do roku 2022 mu týdně zaručuje přes jedenáct milionů korun. V žebříčku to ale stačí pouze na bramborovou pozici.

  • 3. Cristiano Ronaldo (31 let, Real Madrid)

    Cristiano Ronaldo pózuje se čtvrtým Zlatým míčem, který vyhrál za rok 2016Foto facebook.com/@realmadrid

    Týdenní plat: 365 tisíc liber (11 680 000 korun)

    Nezvykle bronzová pozice náleží Cristianu Ronaldovi. Vítěz mistrovství Evropy, Ligy mistrů a čerstvý držitel Zlatého míče je se svým platem evropskou jedničkou, ale na celosvětový triumf mu to nestačí. Mrzet ho to ale nemusí, pokud bychom počítali i odměny od sponzorů, byl by mezi fotbalisty zřejmě jedničkou.

  • 2. Oscar (25 let, Šanghaj)

    Působení záložníka Oscara v Chelsea se zřejmě chýlí ke konciFoto EPA

    Týdenní plat: 400 tisíc liber (12 800 000 korun)

    Vracíme se do Asie a opět do Šanghaje. Klub SIPG, kde působí i zmíněný Hulk, vábí jeho reprezentačního kolegu Oscara. Záložník Chelsea by měl v lednu odejít za 60 milionů liber a v novém působišti by si měl přijít na téměř třináct milionů korun týdně. To jde, že?

  • 1. Carlos Tévez (32 let, Šanghaj Šenhua)

    Argentinský útočník Carlos Tévez upřednostnil luxusní nabídku z ČínyFoto EPA

    Týdenní plat: 615 tisíc liber (19 680 000 korun)

    Bývalý útočník Manchesteru United i City má nakročeno, aby se stal nejlépe placeným fotbalistou světa. Tévez se v pondělí rozloučil v posledním utkání z Bocu Juniors a od zimy by měl působit v čínském klubu Shanghai Shenhua. O sportovní motivaci asi nemůže být řeč, ale slíbených 19 680 000 korun týdně je dost velkým lákadlem.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud