22. ledna 2017 • 16:40

Deset zápasů, sedm gólů. Pekhart září, výhru AEK trefil krásnou hlavou

Autor: ČTK, jon
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Hvězdy vyvedly partnerky: kdo dorazil na vyhlášení Fotbalisty roku?
PRVNÍ DOJEM ze čtvrtfinále: Motor se zlepšuje, ale dostává lekci, co Třinec umí
VŠECHNA VIDEA ZDE

V řecké lize se začíná pořádně prosazovat a góly jen přibývají. Český útočník Tomáš Pekhart si drží střeleckou formu. V neděli skóroval při výhře AEK Atény v řecké lize 2:0 nad Asterasem Tripolis a dal už sedmý gól v posledních deseti utkáních.



V úvodu sezony sedmadvacetiletý útočník spíš paběrkoval, ale od konce listopadu patří ke klíčovým postavám AEK. Chytnul se v poháru a nyní září i v lize.

Proti Asterasu otevřel skóre ve 24. minutě, když po centru zleva předskočil obránce a perfektně umístěnou hlavičkou o zem překonal brankáře. "Podobný gól už jsem dal v bundeslize, akorát tenkrát to po odrazu nešlo rovnou do šibenice," řekl urostlý útočník pro iSport.cz. 

Gólem potěšil i staronového trenéra AEK Manuela Jiméneze, který v pátek nahradil Josého Moraise. Španělský kouč se do klubu vrátil po šesti letech.

"Bylo to důležité vítězství po několika zápasech bez výhry, navíc šlo o první utkání pod novým trenérem," připomněl Pekhart. "Hlavně v prvním poločase jsme hráli výborně, dařil se nám celoplošný presink, díky kterému jsme byli úspěšní," zhodnotil nedělní výhru.

VIDEO: parádní gól Tomáše Pekharta v zápase s Tripolisem

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud