30. ledna 2017 • 17:10

Necid po dohodě s Legií: Sezona je dobře rozjetá, těším se na Ajax

Autor: iSport.cz, kub
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Český reprezentant Tomáš Necid vyráží na své páté zahraniční angažmá. Sedmadvacetiletý útočník tureckého Bursasporu v pondělí v Polsku prošel zdravotní prohlídkou a podepsal půlroční hostování v Legii Varšava.



„Kluby jsou de facto na všem domluveny, zbývá doladit už jen formality,“ potvrdil deníku Sport v neděli hráčův agent Jiří Müller. Necid se v týmu polského mistra potká s krajanem Adamem Hlouškem a v novém působišti ho čekají i vyřazovací boje v Evropské lize, kde Legia narazí na Ajax Amsterdam.

"Na Ajax se těším moc. Je to velký klub, znám jej z dob, kdy jsem hrál rok ve Zwolle. Ale zatím se k tomu neupínám," okomentoval český útočník nadcházející střet se slavným týmem.

Proč Tomáš Necid kývl právě Legii? "Minulý rok získali titul, hráli Ligu mistrů – a věřím, že se to může opakovat. Mají dobře rozjetou sezonu," řekl deníku Sport. "Dále mě přesvědčily výborné stadiony v Polsku, fotbal tady jde nahoru. Na YouTube jsem navíc viděl, že Legia má i skvělé fanoušky, to je taky plus. Hlavní ale bylo, že mě Legia chtěla,“ dodal.

Do Bursasporu Necid přišel v létě roku 2015, po dobrém začátku však ztratil naději na místo v zakladní sestavě a v poslední době se s ním přestalo počítat úplně. Zájem o něho projevilo i nizozemské Zwolle, kde úspěšně hostoval už v sezoně 2014/15, ale přednost dostala Legia.

Pro českého kanonýra to bude už pátá zahraniční štace. V roce 2009 začal svou anabázi v ruském CSKA Moskva a postupně zkoušel vedle Zwolle a Bursasporu štěstí i v řeckém PAOK Soluň.

Rozhovor s Tomášem Necidem čtěte v úterním Sportu!

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud