Tomáš Podvín
25. března 2017 • 04:30

TOP 10 talentů světa: Hvězdičky z Anglie i Německa a Buffonův nástupce

Vstoupit do diskuse
0
  • Mezi TOP 10 největších fotbalových talentů současnosti patří hvězdičky z Anglie, Německa, Itálie či BelgieMezi TOP 10 největších fotbalových talentů současnosti patří hvězdičky z Anglie, Německa, Itálie či BelgieFOTO: Koláž iSport.cz

    Jsou mladí, ale už zatraceně dobří. Prahnou po nich velkokluby nebo za ně dokonce už hrají. Britský deník Daily Mail vybral TOP 10 největších fotbalových talentů současnosti. Zajímavému žebříčku dominuje Premier League, naopak španělská La Liga nemá ani jednoho zástupce. Na největší klenoty se podívejte v článku.

  • 10. Héctor Bellerín

    Obránce, 22 let, Arsenal

    Hector BellerinFoto Reuters

    Už ve svém věku se řadí mezi nejlepší pravé obránce na světě. Díky svému fyzickému fondu mu nedělá problém létat po lajně celý zápas, navíc oplývá velkou rychlostí. V Arsenalu si ho hodně cení, v létě by ho údajně ráda získala Barcelona.

    V minulé sezoně ale prodělal Bellerín nepříjemné zranění a to jeho růst trochu přibrzdilo. Jeho výkonnost totiž šla mírně dolů a v aktuálním ročníku má občas problémy v defenzivní části. Hlavně v soubojích musí zabrat.

  • 9. Renato Sanches

    Záložník, 19 let, Bayern Mnichov

    Renato SanchesFoto Profimedia.cz

    Talentovaný Sanches zaujal v dresu Benficy a zazářil i za Portugalsko na EURO. Proto ho za 35 milionů eur s velkou pompou koupil Bayern Mnichov. Sanches je na svůj věk velmi vyspělý, na hřišti působí hodně sebevědomě.

    V nabitém kádru Bayernu si ale ještě místo v základní sestavě vybojovat nedokázal. V této sezoně odehrál zatím 711 minut, gól ještě nedal. Počítá se ale s tím, že postupně bude dostávat více prostoru.

  • 8. Ousmane Dembele

    Záložník, 19 let, Borussia Dortmund

    Záložník Borussie Dortmund Ousmane DembeleFoto EPA

    Do bundesligy vtrhl úchvatným tempem. Po přestupu z Rennes se rychle zabydlel v základní sestavě Dortmundu a soupeře straší svou rychlostí i technickými schopnostmi. Obejít dva či tři prothráče najednou? Žádný problém.

    Dembeleho slabinou je nicméně zatím jeho efektivita. Vzhledem k jeho věku logicky. Pokud se postupně v zakončení zklidní a dokáže někdy lépe řešit finální fázi, bude mít na kontě ještě o dost více než aktuálních 7 gólů.

    SESTŘIH Ligy mistrů: Borussia Dortmund - Benfica 4:0. Aubameyang zazářil hattrickem
    Video se připravuje ...

  • 7. Raheem Sterling

    Záložník, 22 let, Manchester City

    Raheem SterlingFoto Reuters

    Trenér Manchesteru City Pep Guardiola mu hodně věří, Sterling pod ním naskakuje do naprosté většiny zápasů. A důvěru splácí. V této sezoně si připsal již 9 gólů a 8 asistencí, navíc si libuje v soubojích jeden na jednoho.

    Podobně jako například u Dembeleho u Sterlinga platí, že se ještě potřebuje zlepšit ve finální fázi, někdy je až příliš zbrklý. Pokrok je na něm ale hodně znát.

    SESTŘIH Premier League: Bournemouth - Manchester City 0:2. Hosté se posunuli na druhé místo
    Video se připravuje ...

  • 6. Gabriel Jesus

    Útočník, 19 let, Manchester City

    Gabriel Jesus předvedl další parádní výkonFoto Reuters

    To byl nástup jako hrom! Útočník Gabriel Jesus vtrhl do Premier League a v prvních třech zápasech v dresu Citizens nasázel tři branky a přidal jednu asistenci. Pep Guardiola ho dokonce upřednostňoval před kanonýrem Sergiem Agüerem.

    Jenže pak přišla malá pohroma. Jesus se vážně zranil a do konce sezony si nezahraje. „Vrátím se ještě silnější,“ vzkázal nicméně fanouškům.

    SESTŘIH Premier League: West Ham - Manchester City 0:4. Hosté řádili
    Video se připravuje ...

  • 5. Youri Tielemans

    Záložník, 19 let, Anderlecht

    Obránce Anderlechtu Youri TielemansFoto Dominik Bakeš (Sport)

    Zdá se, že má všechno. Devatenáctiletý záložník dokáže řídit ze středu hřiště hru svého týmu a rozdávat míče do všech stran. A teď to nejlepší - je úžasně produktivní.

    Tielemans nasbíral za 26 ligových zápasů už 12 vstřelených branek! „Z kluka, který hrál fotbal pro zábavu, se stal muž s velkou zodpovědností,“ řekl o něm sportovní ředitel Anderlechtu Herman van Holsbeeck. A to je mu teprve 19 let.

  • 4. Kylian Mbappé

    Záložník, 18 let, Monaco

    Kylian MbappéFoto Reuters

    Největší kometa posledních týdnů. Mladý tým Monaka udivuje svým ofenzivním fotbalem a velkou zásluhu na tom má právě Mbappé. Že je mu teprve 18 let, to poznáte maximálně z občanky. Na hřišti to tak nevypadá.

    Kromě toho, že je čerstvý francouzský reprezentant úžasně rychlý a přímočarý, zdobí ho velké sebevědomí a až nečekaný klid v koncovce. Proto dal v této sezoně už 19 gólů a stojí o něj mimo jiné Real Madrid.

    SESTŘIH Ligy mistrů: Monako - Manchester City 3:1. Mladíci srazili favorita
    Video se připravuje ...

  • 3. Leroy Sané

    Záložník, 21 let, Manchester City

    Záložník Manchesteru City Leroy SanéFoto Reuters

    V létě ho chtěla většina velkoklubů, Sané si zvolil Manchester City Pepa Guardioly. Nejdříve to vypadalo, že nešlo o šťastnou volbu, protože seděl spíše na lavičce. Když ale dostal pořádnou šanci, chytil ji parádně.

    Nyní už je mladý německý reprezentant oporou základní sestavy a i díky němu se hra Citizens výrazně zlepšila. Sané je hodně rychlý, vyžívá se v soubojích jeden na jednoho a navíc nemá problém pomoci týmu v defenzivě. Je disciplinovaný.

    SESTŘIH Premier League: Sunderland - Manchester City 0:2
    Video se připravuje ...

  • 2. Gianluigi Donnarumma

    Brankář, 18 let, AC Milán

    Brankář AC Milán Gianluigi DonnarummaFoto Profimedia.cz

    Obrovský objev. Zatímco u útočníků je v dnešní době normální, že už i v 18 letech dostávají šance, u brankáře je to rarita. Zvlášť, když Donnarumma není jen nějaký chvilkový záskok, ale regulérní jednička slavného AC Milán.

    Italský brankář, který je považován za nástupce legendárního Gianluigiho Buffona, udivuje experty i fanoušky svou vyspělostí. Nejenže chytá kvalitně, ale dokonce je klíčovou součástkou AC a několik výher jde vyloženě „za ním“.

  • 1. Dele Alli

    Záložník, 20 let, Tottenham Hotspur

    Dele Alli se raduje ze druhého gólu Tottenhamu v zápase proti ChelseaFoto Reuters

    Pokud jsme u některých hráčů psali, že jsou na svůj věk už hodně vyspělí, Alli v tomto ohledu vládne. Nejenže si na hřišti s míčem počíná jako zkušená hvězda, ale hlavně dělá většinou správná rozhodnutí a skvěle čte hru. Z toho těží celý tým.

    Neuvěřitelná je pak jeho produktivita. V jeho věku se takovými čísly nemohl pochlubit ani velikán Frank Lampard. Například za posledních 13 zápasů v Premier League dal Alli 11 gólů. Ano, jako záložník.

    Není divu, že se o Alliho zajímají největší světové velkokluby. Zatím je v Tottenhamu spokojený, ale teprve uvidíme, jak dlouho ho „Spurs“ udrží.

    SESTŘIH Premier League: Tottenham - Chelsea 2:0. Lídr ligy po 13 výhrách v řadě skončil bez bodu
    Video se připravuje ...

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud