4. srpna 2017 • 10:30

Neymar se loučil s Barcelonou. Velebil Messiho a odhalil, co chtěl jeho otec

Autor: pav
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Eiffelova věž se za zvuků samby zbarvila do barev brazilské vlajky. Je to jasné - je tady. Fotbalová superstar Neymar bude od nové sezony oblékat dres PSG poté, co za něj bohatý klub z francouzské metropole zaplatil Barceloně astronomickou částku blížící se šesti miliardám korun. Zatímco v Paříži se slavilo, fanoušci Barcelony museli sklopit hlavy a přijmout odchod jedné ze svých největších hvězd. Ta se s nimi rozloučila pomocí videa na Instagramu.



Neymar má na sociálních sítích velkou sílu, jen právě na Instagramu jej sleduje 79 milionů lidí. Právě tuhle platformu si Brazilec vybral na poslední sbohem klubu, jehož barvy nosil čtyři sezony.

"Život sportovce je tvořen výzvami. Některé jsou nám darovány, jiné jsou plody našich vlastních rozhodnutí," začal Neymar svou řeč. "Barcelona byla mnohem víc, než výzva, byl to sen dítěte, který s takovými hvězdami hrál jen ve videohrách," řekl brazilský útočník, a začal vzpomínat na krásné časy, které strávil s legendami jako jsou Xavi, Andrés Iniesta , Carles Puyol nebo Lionel Messi .

Právě na posledního jmenovaného vzpomněl Neymar nejvíce. "Měl jsem tu čest hrát s tím nejlepším sportovcem, jakého jsem v životě viděl. Leo Messi se stal mým přítelem na hřišti i mimo něj. Bylo mi ctí s ním hrát," řekl 25letý Brazilec a dodal, že trio MSN, které tvořili oni dva a uruguayský sniper Luis Suárez , dobylo vše, co jen mohlo.

La vida de un deportista se mueve por desafíos. Algunos son impuestos, otros son fruto de nuestras decisiones. El Barcelona ha sido más que un desafío. Jugaba con aquellos cracks en el video juego. Llegué a Catalunya a los 21 años, lleno de desafíos. Recuerdo mis primeros días en el Club, compartiendo el vestuario con ídolos como Messi, Valdés, Xavi, Iniesta, Puyol, Piqué, Busquets y otros con la expectativa de jugar en un Club que es “més que un club”. El @fcbarcelona es una nación que representa a Catalunya! Tuve el honor de actuar con el mayor atleta que he visto en mi vida y estoy seguro que no veré a otro mejor, @leomessi se convirtió en mi compañero, amigo dentro y fuera del terreno de juego. Orgulloso de jugar contigo. Formé un ataque con @leomessi y @luissuarez9 que ha quedado para la historia. He conquistado todo lo que un deportista puede conquistar. He vivido momentos inolvidables! Vivo en una ciudad que es más que una ciudad, es una patria. Amo Barcelona y Catalunya. Pero un deportista (YO) necesita desafíos. Y por segunda vez en mi vida le llevaré la contraria a mi papa. Papa, entiendo y respeto tu opinión, pero mi decisión está tomada, te pido que me apoyes como siempre lo has hecho. El @fcbarcelona y Catalunya estarán siempre en mi corazón pero necesito nuevos desafíos. He aceptado la propuesta del @psg para buscar nuevas conquistas y ayudar al Club a alcanzar los títulos que la afición espera. Me han presentado un plan de carrera osado y me veo preparado para este desafío. Agradezco el cariño de la afición blaugrana y todo lo que he aprendido con los deportistas con quien he compartido vestuario. Asimismo siento en mi corazón que ha llegado el momento de irme. El @psg será mi nueva casa durante los próximos años y trabajaré para hacer honor a la confianza que depositan en mi futbol. Cuento mucho con el apoyo de todos. Aficionados, de mis amigos, de los profesionales que me acompañan y de mi familia, que ha sufrido mucho con problemas que han ocurrido en este periodo de mi carrera y merecen paz. Es una decisión difícil, pero tomada con la madurez de mis 25 años. @fcbarcelona , gràcies per tot! @psg , J'arrive! Que Dios nos bendiga y nos proteja!

Příspěvek sdílený Nj 🇧🇷 👻 neymarjr (@neymarjr),Srp 3, 2017 v 12:53 PDT

"Ale sportovec potřebuje výzvy," přešel ke svému přestupu do Francie. Odhalil, že k rekordnímu transferu svolil i přesto, že si jeho otec změnu dresu nepřál. "Podruhé ve svém životě budu odporovat svému otci. Tati, rozumím tvému názoru a respektuji ho, ale já už své rozhodnutí učinil a prosím tě, abys mě podpořil jako vždy," vzkázal Neymar otci, který mu po celou dobu jeho fotbalové kariéry radí.

Vyvrátil tak spekulace, které hovořily o tom, že právě Neymar senior je ten, kdo se hvězdného synka snaží dostat pryč z Katalánska s vidinou vyššího zisku. 

"Přijal jsem nabídku PSG a pokusím se s nimi dosáhnout nových úspěchů a pomoci jim vyhrát trofeje, které jejich fanoušci chtějí," uzavřela ofenzivní hvězda svou rozlučku. Teď se Neymar v novém domově chystá na velký mediální kolotoč. V pátek po poledni má poprvé promluvit k fanouškům francouzského vicemistra, kteří už teď stojí dlouhé fronty před fanshopem, aby si koupily Brazilcův dres.

Na něm se bude skvět číslo 10, které Neymar obléká i v národním týmu. Číslo rezervované pro největší hvězdy týmu mu jako uvítací dar přenechal argentinský záložník Javier Pastore, který desítku nosil jedinou sezonu po odchodu Zlatana Ibrahimovice.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud