5. srpna 2017 • 04:40

Rekordní výstupní klauzule? Hvězdy Realu i Barcelony, Ronaldo za miliardu

Autor: iSport.cz
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Miliardový přestup Neymara vyvolal pořádný poprask. Francouzské PSG zaplatilo Brazilcovu astronomickou výstupní klauzuli, která čítala 222 milionů eur (5,8 miliardy korun). Ani taková částka ale není tou nejvyšší, kterou naleznete ve smlouvách fotbalových hvězd. Králi výstupních klauzulí jsou Barcelona s Realem Madrid, kteří mají dohromady 13 hráčů ceněných na 200 milionů eur a více.



222 milionů eur za Neymara? Mnoho fotbalových fanoušků i expertů si klepe na čelo. Nesmí ale zapomínat na to, že klauzule, která ze smlouvy vyplatila brazilského útočníka, je až osmá nejvyšší na světě.

Rovných 300 milionů eur (7,8 miliardy korun) by stál dirigent záložní řady Realu Madrid Toni Kroos, stejné peníze by umožnily přestup Neymarova dosavadního spoluhráče Lionela Messiho.

Ani Argentinec, jehož mnozí považují za nejlepšího fotbalistu světa, ale nemá nejvyšší klauzuli. Tou se pyšní jeho největší konkurent v boji o Zlatý míč, Cristiano Ronaldo, jehož přestup by umožnila částka jedné miliardy eur (25,6 miliardy korun). Na tuto neuvěřitelnou částku ale není ceněn jen on...

NEJVYŠŠÍ VÝSTUPNÍ KLAUZULE HVĚZD NAJDETE V GALERII>>>

Sergio Ramos (Real Madrid, 200 milionů eur)
Sergio Ramos (Real Madrid, 200 milionů eur)

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud