13. prosince 2017 • 21:30

Těžký zápas Realu: Příliš přísné video napodruhé pomohlo, rozhodl Bale

Autor: hnh
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Na tenhle zápas se bude v Madridu dlouho vzpomínat. Zatímco v La Lize začne videorozhodčí fungovat až od příští sezony, na fotbalovém mistrovství světa klubů je nová technologie běžnou součástí hry. A v semifinále sebrala úvodní gól Realu Madrid, který na turnaji ve Spojených arabských emirátech čelil domácí Al Džazíře. Branka přitom nebyla uznána kvůli velice diskutabilnímu ofsajdu. Následně video španělskému velkoklubu naopak pomohlo, když právě díky němu sudí rozklíčoval těsné postavení mimo hru soupeře. "Bílý balet" nakonec zvítězil 2:1 a postoupil do finále.



Trenér Zinédine Zidane vyslal do semifinále MS klubů sestavu oslabenou o hvězdného kapitána Sergiea Ramose, Toniho Kroose nebo Daniho Carvajala. Přesto na domácí Al Džazíru fotbalisté španělského velkoklubu vlétli a už v šestnácté minutě měli na kontě 16 střel na branku. Jenže Cristiano Ronaldo i Luka Modrič ve svých šancích trefili jen břevno, respektive tyč.

Hlavní arbitr se snaží rozklíčovat sporný gól na videu
Hlavní arbitr se snaží rozklíčovat sporný gól na videu

Ve 23. minutě vyvrcholil drtivý tlak Realu gólovou hlavičkou Karima Benzemy. Jenže, sudí gól neuznal kvůli útočnému faulu Ronalda a branka podle všeho neplatila správně.

O sedm minut později se však v hlavní roli ocitlo video. Centr Isca umístil tečovanou hlavičkou do sítě Casemiro. Jenže hlavní arbitr si po protestech obránců Al Džazíry prohlédl celou situaci na obrazovce umístěné poblíž hřiště a gól se rozhodl neuznat kvůli ofsajdovému postavení Benzemy. Ten se sice v době přihrávky ocitl za posledním obráncem, nicméně do hry se nijak nezapojoval. Odvolání branky tak působilo velice přísně.

 

Navzdory pokračujícímu tlaku madridského klubu šel následně do vedení překvapivě outsider. Zaváhání Casemira s teprve devatenáctiletým obráncem Hakimim využil brazilský útočník Romarinho a Al Džazíru poslal do překvapivého vedení.

Po prvním poločase tak šli hráči asijského klubu do šaten za stavu 1:0 navzdory tomu, že na branku vyslali jedinou střelu. A pouhé dvě minuty po startu druhé půle mohlo být z pohledu „bílého baletu“ ještě hůř. Na gólmana Keylora Navase se totiž řítili dva osamocení hráči Al Džazíry. Ali Mabkhout nezištně přihrál Mbarku Boussoufaovi, který pohodlně zavěsil do prázdné branky. Ani tato branka však neplatila.

Opakovaný záběr totiž ukázal těsný ofsajd a hlavní arbitr gól po konzultaci s videorozhodčími správně neuznal.

V 53. minutě ovšem udeřil Real. Cristiano Ronaldo se po podklouznutí obránce ocitl osamocený ve velkém vápně a umístěnou střelou srovnal na 1:1.

Real tlačil dál, ale navzdory dvěma tyčím Benzemy stále nedokázal vstřelit druhou branku. Spasil jej až příchod Garetha Balea, jenž se do sestavy vrátil po třech zápasech, které vynechal kvůli problému s lýtky. Velšan vyběhl na hřiště v 81. minutě a hned při prvním dotyku s míčem utkání zlomil rozhodujícím gólem. Mimochodem, šlo už o druhé utkání v řadě, v němž se Baleovi podařilo skórovat bezprostředně po střídání.

CELÝ SESTŘIH: Real Madrid - Sevilla 5:0. Ronaldo dal dva góly, trefil se i Kroos
Video se připravuje ...

Španělský velkoklub semifinále MS klubů vyhrál 2:1 a už v sobotu jej čeká finále s brazilským Grémiem. Pokud zvítězí, Ronaldo a spol. obhájí jako první v historii triumf na klubovém MS. Real by zároveň zaznamenal nejúspěšnější období v historii klubu. Nikdy předtím totiž v kalendářním roce nezískal pět trofejí. V roce 2017 už družina Zinédine Zidana oslavila vítězství v La Lize, Lize mistrů, španělském Superpoháru a Superpoháru UEFA.

Mistrovství světa ve fotbale klubů se účastní vítězové kontinentálních klubových soutěží všech šesti konfederací FIFA. Každý rok se střetávají šampioni z Evropy, Severní a Jižní Ameriky, Afriky, Asie i Austrálie a Oceánie. Real Madrid se kvalifikoval díky vítězství v Lize mistrů.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud