15. července 2009 • 10:52

Charlize Theronová: fotbalem proti AIDS!

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
CESTA ZE DNA: Jsme silnější, než si myslíme, říká zápasník Peňáz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Oscarová herečka Charlize Theronová chce využít blížící se mistrovství světa ve fotbale k tomu, aby pomohla dětem ve své rodné Jihoafrické republice v boji proti viru HIV.



Spolu s ženským fotbalovým týmem z Los Angeles LAFC Chelsea se hodlá zapojit do programu na budování fotbalových hřišť pro znevýhodněné děti v JAR. Děti zapojené do programu kromě toho dostanou i dresy, vybavení, ale především zdravotní výchovu a služby.

Projekt je směřován především na školy v oblasti Umkhanyakude, která je sužována vysokou mírou výskytu viru HIV. Místním dětem s téměř padesátiprocentní pravděpodobností hrozí, že se virem nakazí.

Charlize Theron
Charlize Theron


Theronová, která se narodila v jihoafrickém Benoni, věří, že by výsledky projektu měly být patrné již do 11. července 2010, kdy v JAR začne fotbalové mistrovství světa.

"Světový šampionát je pro Jihoafričany obrovskou, obrovskou událostí. Jsou na pořadatelství velmi pyšní. Otázkou je, jak to dokážeme využít v jiných oblastech, aby to mělo správný dopad," řekla agentuře AP Theronová, která má Oscara dostala za hlavní roli ve filmu Zrůda.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud