28. července 2009 • 15:44

"Prasečí chřipka" se objevila i na turnaji v Norsku

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
SESTŘIH: Vancouver - Nashville 1:4. Hronkův tým tentokrát otočit nedokázal
VŠECHNA VIDEA ZDE

Pět podezření na výskyt takzvané prasečí chřipky zaregistrovali organizátoři Norského poháru. Jeden z účastníků největšího mládežnického fotbalového turnaje na světě skončil v nemocnici s potvrzenou nákazou virem H1N1.



U dalších čtyř hráčů zatím panuje podezření a jsou v karanténě. Organizátoři turnaje, na němž se setkává na 30 tisíc mladých hráčů, zavedli ochranná opatření, turnaj ale ukončit nechtějí.

"Nařídili jsme jim změnit zahajovací ceremoniál, teď už si netřesou rukama a jen kolem sebe proběhnou a pozdraví se," citovala agentura Reuters ředitele turnaje Terjeho Lunda. Podle něj byl zatím potvrzen jen jeden případ, navíc v raném stádiu onemocnění.

Na adresu nemocného řekl jen to, že se jedná o hráče nespecifikovaného afrického týmu, zatímco fotbalisté v karanténě jsou odjinud. Na turnaji startují hráči od 10 do 19 let z 50 různých zemí. Nemocí se po celém světě infikovalo přes 100.000 lidí a podlehlo jí více než 800 osob.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud