21. prosince 2009 • 16:38

Celtic posílí největší asijský talent Ki Song-jung

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
SESTŘIH: Toronto - Boston 2:4. Bruins znovu vedou, Pastrňák asistoval
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
VŠECHNA VIDEA ZDE

Celtic Glasgow získal korejského fotbalistu Ki Song-junga. Dvacetiletý záložník, jenž byl vyhlášen nejlepším mladým hráčem v Asii, dnes v Soulu podepsal čtyřletou smlouvu.



V Celtiku není angažování asijských posil ničím zvláštním. Ki Song-jung by rád zanechal ve slavném klubu podobný dojem jako Japonec Šunsuke Nakamura, jenž v uplynulých letech patřil k hvězdám skotské ligy.

"Když jsem byl mladý, často jsem ho sledoval, hlavně v Celtiku. Vím, že v tomto klubu se jako hráč zlepším," řekl Ki Song-jung.

Celtic si příchodem osmnáctinásobného reprezentanta, který část života strávil v Austrálii, slibuje větší vliv na asijském trhu.

"V těžkých ekonomických časech skotského fotbalu věříme, že přilákáme nové diváky a zvedneme zájem o celou soutěž. V minulosti už se nám to několikrát osvědčilo," uvedl výkonný ředitel klubu Peter Lawwell.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud