14. srpna 2010 • 17:40

Souboj českých trenérů v Austrálii vyhrál Straka

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Kdo je favoritem finále hokejové extraligy a jaké faktory mohou rozhodnout?
Zdrcený Trpišovský, Hranáč je teď NEJ stoper ligy. Co Svědík a plzeňská stopa?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První měření sil českých trenérů v australské fotbalové lize dopadlo lépe pro Františka Straku. Jeho North Queensland Fury doma porazil 2:1 úřadujícího šampiona FC Sydney, vedeného Vítězslavem Lavičkou. Rozhodující gól padl sedm minut před koncem.



Straka tak s North Queenslandem zatím vyvrací roli outsidera. V minulé sezoně až sedmý tým tabulky v prvním kole překvapivě uhrál remízu 3:3 s favorizovaným Perthem, dnes navíc porazil obhájce titulu.


Sydney mělo v první půli hru pod kontrolou, ale na branku čekalo marně. Naopak v 65. minutě poslal Grossman hráče Fury do vedení. Sydney se dočkalo až osm minut před koncem, kdy srovnal Jamieson, jenže neuběhla ani minuta a Daal zařídil Fury vítězství.

"Jsem velmi šťastný. V prvním utkání jsme dvakrát dotáhli vedení soupeře, dnes získali toto excelentní vítězství," radoval se Straka v rozhovoru pro Fox Sports. "Chci poblahopřát všem hráčům, odvedli skvělý výkon. Jsem na ně moc pyšný," dodal bývalý kouč Sparty, Teplic, Plzně, Českých Budějovic nebo českého národního týmu.
Vítězslav Lavička se svým oceněním pro njelepšího trenéra a medailí pro mistryFoto Michal Beránek, Jaroslav Legner (Nedělní Sport)


Naopak Lavička byl po zápase hodně zklamaný. Především z toho, že jeho hráči po vyrovnání ztratili koncentraci. "Jsme samozřejmě zklamaní. Nemělo by se stávat, abychom hned po vyrovnání dostali další gól. To mě hodně mrzí," litoval Lavička.

Nezapomněl pogratulovat svému soupeři Strakovi, s nímž v minulosti hrál ve Spartě. "Je vidět Františkův vliv na hru Fury. Ve druhé půli hráli hodně dobře," dodal Lavička.

Straku chválil i útočník Fury David Williams. "Trenér nám dodal sebevědomí. Dnes jsme proti mistrovi získali tři body, takže není třeba větší důkaz toho, co s námi trenér provedl," ocenil Straku Williams. "Čeká nás ještě dlouhá cesta, ale s Frankiem (Strakou) a jeho sebedůvěrou, kterou na nás přenáší, můžeme podobné výsledky opakovat," dodal.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud