30. června 2011 • 15:16

Sparta získala Luboše Adamce z Juventusu

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
5
TOP VIDEA
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
SESTŘIH: Arsenal - Chelsea 5:0. Kanonáda v derby, dvakrát se trefil Havertz
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fotbalová Sparta získala mladého obránce Luboše Adamce, který poslední rok strávil v juniorském týmu Juventusu Turín. Nadějný zadák, který se v červnu představil na mistrovství světa hráčů do 17 let v Mexiku, na Letné podepsal tříletou smlouvu. ČTK to dnes řekli hráčův zástupce Jiří Müller a personální ředitel Sparty Jakub Otava.

 



"Luboš má perspektivu, je pro nás investicí do budoucna. Nechceme kupovat pouze hotové hráče pro A tým. Jde také o to, abychom si sami hráče dokázali vychovat," řekl Otava.

Adamec už za novými spoluhráči přijel na soustředění do Rakouska, ale nyní dostane několik dní dovolené, aby nabral síly po světovém šampionátu, kde mladí Češi pod vedením trenéra Josefa Csaplára skončili v základní skupině.

Adamec by se měl během sezony podle Otavy připravovat spíše s týmem druholigové sparťanské rezervy. Mladý obránce je už šestou letní posilou českého vicemistra.

Před ním přišli levý bek či záložník Martin Juhar, obránce Vlastimil Vidlička, brankář Luboš Kamenár, útočník Miroslav Slepička a obránce Jakub Brabec. V nejbližších dnech by Pražané mohli dotáhnout také přestup svého odchovance a záložníka Milana Jiráska, který působí v Interu Milán, ale do prvního týmu se neprobojoval.

 

 

 

Vstoupit do diskuse
5

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud