14. července 2011 • 16:47

Fanoušci Olomouce chystají pochod městem

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
1
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Fanoušci fotbalistů Olomouce chystají na pátek pochod městem, jímž chtějí dát najevo svou podporu klubu, který čelí obvinění z korupce. Akce má začít v 16:00 u olomoucké radnice, odkud se příznivci vydají k Androvu stadionu.



"Sigma prožívá nejtěžší období v dějinách klubu. Ve složité situaci byl náš klub již několikrát, nyní je náš boj o to složitější, že proti Sigmě stojí ti, kteří několik desítek let dávali veřejně najevo, že jsou Sigma," uvedl na klubovém webu místopředseda fanouškovského sdružení Sigma United David Tyl.

"Neříkáme, že je všechno černé nebo bílé, to si musí vyřešit a zodpovídat zainteresovaní. Ale říkáme, že Sigmě budeme fandit a budeme za ní stát v dobrém i ve zlém, nenecháme si po ní šlapat, nenecháme ji beztrestně špinit," dodal.

Organizátoři zvolili pro pochod trasu Horní náměstí - Riegrova ulice - Náměstí Hrdinů - Legionářská - U stadionu - Andrův Stadion. Na stadionu poté proběhne focení s hráči a beseda s vedením klubu a trenérem Zdeňkem Psotkou.

Sigma Olomouc je obviněna z toho, že v květnu 2009 uplatila hráče Bohemians Praha částkou 300.000 korun. Případ řeší disciplinární komise FAČR a olomoucký soud.

Ten má k dispozici audionahrávku bývalého sportovního ředitele Sigmy Jiřího Kubíčka, která podle funkcionáře poukazuje na machinaci s penězi klubu. Soud bude případ znovu projednávat za týden 21. července.

Vstoupit do diskuse
1

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud