Karel Häring
18. července 2011 • 04:59

Blamáž Sparty s Vltavínem pomůže Řepkovi

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Lokvenc: Chemie Kuchty a Birmančeviče je úžasná! Chorý není zákeřňák
Tomášek o fiasku s Färjestadem: Byli jsme jako Boston. Jak zvládá tlak?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Sparta v sobotu zažila pořádný trapas. V přípravě proti třetiligovému týmu Loko Vltavín podlehla 1:2, přestože nastoupila v téměř kompletní sestavě a poslední čtvrthodinu hrála proti deseti. Tato blamáž může pomoci Tomáši Řepkovi. Ten totiž na hřišti chyběl. Jak se rýsuje základ Letenských pro blížící se start ročníku 2011/2012?



Blažek zůstává jedničkou

Ještě před rokem na rakouském soustředění Jaromír Blažek po předchozím zranění nevěděl, jestli se nechystá na svou poslední sezonu. Teď je jasné, že si kariéru prodlouží, zároveň se tak stane v pozici jedničky. „Blažek se zatím jeví z gólmanů nejlépe,“ přiznal po sobotním duelu Martin Hašek, první trenér klubu, na adresu osmatřicetiletého brankáře. Ten zatím odchytal tři přípravné duely a ve všech případech se na hřišti objevovala silnější sestava. Role dvojky zřejmě opět připadne Zítkovi, asi i proto, že Slováku Kamenárovi se duel proti Vltavínu zrovna nevydařil.

Záhada stoperského trojúhelníku

Řepka, Brabec, Zápotočný. Kdo z nich zahájí sezonu na lavičce? Podle pozorovatelů vypadal v průběhu rakouského soustředění velmi dobře Zápotočný, poslední duely mu ale nevyšly a v sobotu to ve dvojici s Brabcem rozhodně nebyl jeho den, což potvrdil i Hašek. Ten jinak odmítl sdělit víc. „Nechte to na nás.“ Ve čtvrtek proti Jihlavě už bude hrát základní pár, nyní to vypadá, že by v něm nemusel chybět Řepka (spolu s Brabcem). Na levé straně je jistý Pamič, vpravo je situace mezi Vidličkou a Kušnírem vyrovnaná. Druhý jmenovaný je s týmem sehranější, jenže forma nic moc.

Hušek se vrací, ale...

Za poslední dvě sezony odehrál Hušek pouze deset ligových duelů (v té uplynulé jen deset minut), ale teď je zdravotně v pořádku a momentálně je jedničkou na pozici defenzivního záložníka. Po odchodu Kladrubského do Slovanu mu zbyla jediná konkurence, Kamerunec Abena. Nicméně je pravděpodobné, že se Sparta ještě do konce přestupového okna na této pozici posílí. Funkcionáři klubu už dřív přiznali zájem o libereckého Gecova, kterého však právě testuje Fulham, teď Letenští čekají na vyjádření Jarošíka, který po odchodu ze Zaragozy řeší svou budoucnost.

Kraje zálohy – bez stálice

Na pravém kraji středové řady se o místo perou Sionko a Kerič. Vypadá to, že v úvodu sezony dostane šanci prvně jmenovaný, ale jeho pozice je vratká. Jeden dva nevydařené zápasy jej mohou posadit na lavici. Není tajemstvím, že nepatří mezi oblíbence Jozefa Chovance. Vlevo je situace nejasná. Přišli Juhar s Marešem, v kádru jsou i Podaný a Kadlec, který tam pravidelně nastupoval, a talentovaný mladík Krejčí. Teplický záložník přišel pozdě, bude si muset počkat, nejvíce šancí dostával v přípravě Slovák Juhar, což mu zajišťuje dobrou výchozí pozici.

Kadlec – kam s ním?

Vzhledem k tomu, že Sparta v přípravě znovu preferovala rozestavení 4 – 5 – 1 (4 – 1 – 4 – 1), pozici hrotového útočníka obsadí Kweuke (Slepička po zranění nestihne úvod ligy). Poté, co šéf klubu Daniel Křetínský zřejmě „prokoučoval“ stopadesátimilionovou nabídku Arnhemu za Kadlece, musí český vicemistr hledat místo v sestavě pro devatenáctiletého hráče (pokud nechce, aby jeho cena klesala). Levá strana zálohy mu nesedí, jinde zatím není místo. Navíc Kadlec ani nevypadá, že by se momentálně nacházel v dobré pohodě. Jestli chce hrát, musí přidat.

Brabec: Řepka nic pod palcem nemá
Brabec: Řepka nic pod palcem nemá



Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud