18. července 2011 • 11:33

Šílené! Penaltu kopnul patičkou. A proměnil

Autor: pj, ČTK
Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
SESTŘIH: Boston - Toronto 2:3. Pastrňák dal první gól v play off, rozhodl ale Matthews
Zima dohnal(a) Slavii, Trpišovského díl viny. Sparta má víc herní nadstavby
VŠECHNA VIDEA ZDE

VIDEO – Tenhle chlapík má nervy ze železa. A ještě chladnokrevně střílí pokutové kopy! Fotbalista Awana Diab ze Spojených arabských emirátů jeden takový proměnil v zápase s Libanonem. Při rozběhu se otočil a zády k brance patičkou vystřelil… Byl to gól!



Vychytralý střelec se otočil o 180 stupňů, patičkou namířil. A přestože pálil naslepo, zvýšil skóre na 6:2. Šokovaný libanonský brankář se na zákrok ani nezmohl. Jen stál a sledoval, jak míč zapadá do sítě.

Těžko říct, jestli by si Diab troufnul takhle kopnout penaltu za nerozhodného stavu. Přeci jen Emiráty v tu chvíli vedly o tři branky, takže si Diab mohl nějaký ten kousek dovolit.

VIDEO: Podívejte se na bláznivou penaltu

Kreativitu ale neocenil jeho trenér Srečko Katanec. Provedení pokutového kopu považoval za nesportovní a arogantní. A tak okamžitě Diaba vystřídal. Po utkání uvedl, že by měl být potrestán za zesměšňování soupeře.

Hráčova drzost se nelíbila ani libanonským fotbalistům. A ještě na hřišti mu pořádně vynadali.

Každopádně přišel s další netradičně zahrávanou penaltou. Navázal například na "vršovický dloubák" Antonína Panenky nebo na nečekanou rozehrávku Belgičana Rika Coppense.

Ten v roce 1957 v duelu s Islandem zvolil při penaltě místo střely přihrávku na spoluhráče, který mu míč vrátil před prázdnou branku. Stejný kousek po dvaceti letech zopakoval legendární Johann Cruyff.

Penaltu zahranou patičkou úspěšně zkoušel i Ital Francesco Totti, ale jen na tréninku, stejně jako v osmdesátých letech Brazilec Socrates. Při zápase zatím žádný zaznamenaný pokus není.

Awana Diab zesměšnil soupeře, když penaltu proměnil patičkou. Jeho trenér ho okamžitě vystřídal.Foto /Youtube/

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud