Karel Häring
23. srpna 2011 • 14:17

Řepka zůstane na lavičce. Do sestavy Sparty má nejblíž Brabec

Vstoupit do diskuse
3
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Proti Vasluii (0:2) v prvním utkání play off Evropské ligy nenastoupili v základu Sparty, o víkendu se však šestice hráčů (Švenger, Kušnír, Brabec, Podaný, Mareš, Kadlec) představila v domácí soutěži při výhře 1:0 nad Hradcem Králové.



Jaká je pravděpodobnost, že vyběhnou od úvodu i ve čtvrteční odvetě proti rumunskému celku? Největší šanci mají Milan Švenger a Erich Brabec. Ten zřejmě opět nahradí Tomáše Řepku.

Milan Švenger
Bilance: GL - 1/90/0, EL - 1/45/0
Konkurent: Jaromír Blažek (GL - 3/270/3, EL - 3/225/2)
Pozice: Role brankářské jedničky je ve Spartě dlouhodobě jasná, nic na tom nezměnila ani minela Jaromíra Blažka v úvodním souboji s Vasluií. Nicméně zkušený gólman vynechal duel s Hradcem kvůli zranění a ani včera ještě s týmem netrénoval. Podle informací Sportu se do čtvrteční odvety nestihne dát dohromady. Proto se v brance počítá s pětadvacetiletým Švengrem.

Šance na Vaslui: 70%

Ondřej Kušnír
Bilance: GL - 1/90/0, EL - 0/0/0
Konkurent: Vlastimil Vidlička (GL - 3/270/0, EL - 3/270/0)
Pozice: Kušnír patřil v posledních dvou letech do základní sestavy, jenže už v minulé sezoně jeho forma i vinou zdravotních problémů stagnovala. Proti Hradci dostal v tomto ročníku poprvé šanci, pravděpodobně však zůstane (zatím) nevyužita. V dresu Sparty patřil v neděli ke slabším a Vidlička, byť mu duel na půdě Vasluie moc nevyšel, se pro odvetu vrátí do úvodní jedenáctky.

Šance na Vaslui: 20%

Erich Brabec
Bilance: GL - 1/90/0, EL - 1/90/0
Konkurent: Tomáš Řepka (GL - 3/270/0, EL - 3/270/0)
Pozice: Nejstarší stoper v týmu a oblíbenec fanoušků Řepka začal sezonu mezi jedenáctkou vyvolených, ovšem poslední duely se mu moc nevyvedly, vše vyvrcholilo ve Vasluii. Proti Hradci postavili trenéři dvojici Zápotočný-Brabec. S tímto párem zřejmě počítali i do začátku sezony, jenže výbuch v přípravě s Vltavínem je rozdělil. Po slušně zvládnutém Hradci by měli pokračovat, ale ve hře už bude i Jarošík...

Šance na Vaslui: 60%

Jakub Mareš

Bilance: GL - 3/75/1, EL - 2/34/0
Konkurent: Libor Sionko (GL - 4/280/0, EL - 2/145/1)
Pozice: Teplický záložník, který je na Letné na hostování, si vylepšil své postavení v týmu proti Hradci výkonem i jediným gólem. Na Sionka to ale ještě stačit nebude. Zkušený středopolař sice také ve Vasluii nezářil, nicméně na podzim se prezentuje v lepší formě než v minulém ročníku, navíc má za sebou mnohem víc podobně těžkých duelů. V případě jeho odsunu na lavičku šlo spíš o šetření sil.

Šance na Vaslui: 30%

Jakub Podaný
Bilance: GL - 4/147/0, EL - 2/24/1
Konkurent: Martin Juhar (GL - 4/303/0, EL - 3/246/0)
Pozice: V očích řady fanoušků by měl dostat přednost před letní posilou Juharem, jehož výkony zatím kolísají. Jenže ani jeden z objevů Sparty v uplynulém ročníku zatím nijak nepřevyšuje průměr. Na pozici levého záložníka mohou mít trenéři největší dilema, výchozí pozice obou borců jsou téměř vyrovnané. Navíc přichází v úvahu i Mareš či mladý Kadlec.

Šance na Vaslui: 40%

Václav Kadlec
Bilance: GL - 2/82/0, EL - 3/92/0
Konkurent: Kamil Vacek (GL - 4/245/3, EL - 3/269/0)
Pozice: Pochopitelně nejde o přímé soky v sestavě. Vacek hrává při systému 4-1-4-1 v záložní řadě, Kadlec zpravidla pod Kweukem, a to v případech, kdy se trenéři rozhodnou pro variantu 4-4-2 (jako s Hradcem). Záložník, byť ve Vasluii zaostal za svým standardem, patří k nejlepším hráčům Sparty v sezoně a neměl by v sestavě chybět. Navíc půjde o rozlučku před odchodem do Chieva.

Šance na Vaslui: 20%

Pozn.: Čísla v bilanci znamenají počet zápasů/počet odehraných minut/počet vstřelených gólů (u brankářů inkasovaných). GL = Gambrinus liga, EL = Evropská liga.

Sparťan Kušnír se raduje vítězného gólu proti Bohemians Praha
Sparťan Kušnír se raduje vítězného gólu proti Bohemians Praha

Vstoupit do diskuse
3

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud