Michal Koštuřík
15. prosince 2011 • 14:02

Ikona AS Totti: Půjdu pryč! Vedení Říma: Zůstaneš!

Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Odejdu z Říma, pohrozil Francesco Totti, srdcař z největších a ikona AS. Pětatřicetiletý záložník po příchodu španělského kouče Luise Enriqueho na hřišti paběrkuje a už mu nadávají i fanoušci na ulici. Proto bývalý italský reprezentant vážně zvažuje přestup jinam. „Pokud si někdo myslí, že já jsem ten problém, nebudu překážet,“ prohlásil Totti, jenž v klubu působí od roku 1993.



Kariéra míčového žongléra se nachyluje ke konci. Léta nedotknutelná opora týmu na podzim ztratila výsadní postavení a respekt části příznivců. Poté, co Totti o víkendu neproměnil pokutový kop v souboji s vedoucím Juventusem (1:1), si na něm na ulici smlsla hrstka fanoušků „giallorossi“.

Na exkapitána mužstva vulgárně pokřikovali a záložník z toho byl zdrcený. I tato událost jej přiměla na myšlenku změny dresu.

„Nejde o trenéra, spoluhráče či vedení klubu, ale některé fanoušky,“ uvedl Totti, který svůj možný odchod avizoval do kamery Sky Sport Italia během vánočního večírku klubu. „V poslední době o té variantě dost přemýšlím. Pokud to bude takto pokračovat, vyhodnotím to,“ sdělil.

Reakce klubu? Rezolutní. „Francesco Řím nikdy neopustí,“ tvrdí Walter Sabatini, sportovní ředitel AS. „On je Řím, chceme, aby tady zůstal do konce života. Až ukončí hráčskou kariéru, půjde dělat ředitele mezi nás,“ má jasno.

Tottiho pohnutkám, vyvolaným pokřiky příznivců na ulici, se po shlédnutí televizního rozhovoru s chutí zasmál. „Miluju, když se hráči na potkání svěřují se svými pocity. Totti je spontánní typ člověka, kritika fanoušků jej ranila.

Skoro mě potěšilo, že takto reagoval,“ přiznává Sabatini, jenž připustil přestup jiné hvězdy AS. Klub nejspíš neudrží italského snajpra Marka Borriella.

„Nechceme, aby odešel, ale jeho prodej je velmi pravděpodobný,“ říká manažer. Veřejnost ale řeší v první řadě situaci kolem bývalého kapitána týmu.

Totti na podzim nastoupil v Serii A k pouhým sedmi zápasům a nevstřelil ani gól. Kouč Luis Enrique s ním do základní sestavy nepočítá ani nadále, evidentně v jeho plánech pro blízkou budoucnost nefiguruje.

AS Řím se v soutěži trápí, v tabulce okupuje až desáté místo se dvanáctibodovou ztrátou na první Juventus. K lepším výsledkům nepomohly ani velké letní posily v čele s Bojanem Krkičem, ani odstavení Tottiho na lavičku náhradníků.

Totti se snaží udržet míč před Costou.
Totti se snaží udržet míč před Costou.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud