11. srpna 2012 • 10:49

V Gruzii se s tím nemazlí! Bývalý fotbalista AC Milán dostal pokutu 210 milinů korun

Autor: ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zůstaň, jaký jsi... Řepku hráči žerou, bude výborný trenér, předpovídá Páník
Plekanec promluvil o Kladně: Když se pořád opakují stejné chyby, tak…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Bývalý fotbalista AC Milán Kacha Kaladze musí zaplatit pokutu 17 milionů lari (asi 210 milionů korun) a navíc přišel o část majetku. V Gruzii byl potrestán za nezákonnou finanční podporu politické strany Gruzínský sen, za kterou kandiduje do parlamentu.



"Pokutu nezaplatím, protože jsem neudělal nic protizákonného," řekl televizní stanici Maestro čtyřiatřicetiletý Kaladze.

Dvojnásobný vítěz Ligy mistrů, který je navíc od července vyšetřován kvůli údajnému praní špinavých peněz, měl porušit zákon o podpoře politických stran, když straně věnoval 3,3 milionu lari.

Mezi zabaveným majetkem je mimo jiné i devět aut, včetně jednoho vozu značky Rolls-Royce. Kaladze přišel také o podíly v několika společnostech.

Kaladze se politice věnuje od května, kdy ukončil fotbalovou kariéru v dresu FC Janov, kde působil od roku 2010. Před tím bývalý hráč Dinama Tbilisi a Dynama Kyjev strávil devět let v AC Milán, se kterým dvakrát vyhrál Ligu mistrů a jednou nejvyšší italskou soutěž.

Kaladze (vlevo)v souboji s hlavičkujícím Davidem RozehnalemFoto Sport

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud