17. prosince 2012 • 18:24

První stadion pro MS 2014 je hotový. Další naberou zpoždění

Autor: iSport.cz, ČTK
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Prvním slavnostně otevřeným stadionem pro fotbalové mistrovství světa 2014 v Brazílii se v neděli stala Castelao Arena v městě Fortaleza. Společně se stadionem Mineirao v Belo Horizonte, kde má být zahájen provoz 21. prosince, tak jako jediná splní původní prosincový termín otevření pro Pohár FIFA v příštím roce.



Rekonstrukce stadionu ve Fortaleze pro 67 tisíc diváků stála 518,6 milionu realů (4,8 miliardy korun) a inaugurace se zúčastnila i brazilská prezidentka Dilma Rousseffová. "Brazílie dokáže oboje, vyhrávat na trávníku i stavět stadiony," řekla s narážkou na nedělní vítězství Corinthians na mistrovství světa klubů v Japonsku.

Na stadionu Castelao se bude hrát šest zápasů mistrovství světa včetně jednoho čtvrtfinále a tři utkání Poháru FIFA. Světová federace, jež často kritizuje pomalý postup přípravných prací v Brazílii, prodloužila lhůtu zbývajícím stadionům pro Pohár FIFA do března. Další stadiony mají být dokončeny v průběhu roku 2013.

Už je hotovo. Stadion ve Fortaleze stihli v Brazílii dokončit jako první.
Už je hotovo. Stadion ve Fortaleze stihli v Brazílii dokončit jako první.

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud