15. ledna 2013 • 12:30

Nejlepší tvůrce hry: V anketě uspěl Iniesta, Messimu patří třetí místo

Autor:
Vstoupit do diskuse
0
TOP VIDEA
Zábranský? Zbrojovku řídit nebude, fotbal jde mimo něj, Kometa je srdcovka
Zimák: Vrána přiletěl nečekaně. Proč by MS mělo klapnout?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Je tu fotbalová anketa, kterou nevyhrál Lionel Messi. Nejlepším tvůrcem hry za rok 2012 byl v anketě Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) vyhlášen španělský záložník Andrés Iniesta. Messiho spoluhráč z Barcelony získal ocenění, které se uděluje od roku 2006, poprvé v kariéře. Na druhém místě skončil další Iniestův klubový spoluhráč a vítěz předchozích čtyř ročníků Xavi. Třetí místo obsadil právě Messi.



Iniesta, který loni pomohl španělské reprezentaci k obhajobě zlata na mistrovství Evropy, získal 146 bodů. Jeho spoluhráč z klubu i národního týmu Xavi dostal o 18 bodů méně. Dominanci Barcelony podtrhl držitel Zlatého míče za poslední čtyři roky Messi, jenž obdržel 98 bodů.

Za barcelonským triem skončil v anketě IFFHS italský záložník Andrea Pirlo z Juventusu. V elitní desítce se pak objevila další vyhlášená jména - hvězda Realu Madrid Cristiano Ronaldo skončil šestý, brazilský supertalent Neymar obsadil dělené sedmé místo.

Výsledky ankety Mezinárodní federace fotbalových historiků a statistiků (IFFHS) o nejlepšího tvůrce hry roku 2012:
1. Andrés Iniesta 146, 2. Xavi (oba Šp./FC Barcelona) 128, 3. Lionel Messi (Arg./FC Barcelona) 98, 4. Andrea Pirlo (It./Juventus Turín) 87, 5. Mesut Özil (Něm./Real Madrid) 43, 6. Cristiano Ronaldo (Portug./Real Madrid) 34, 7. David Silva (Šp./Manchester City), Yaya Touré (Pobřeží slonoviny/Manchester City), Neymar (Braz./Santos) po 9, 10. Steven Gerrard (Angl./Liverpool) 8.

 

 

Vstoupit do diskuse
0

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a Gruzii.

Fotbal dnes * Evropská liga

Články odjinud


Články odjinud