23. května 2007 • 00:00

Hoftych povede Zlín i příští sezonu

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Trenér Pavel Hoftych povede fotbalisty Tescomy Zlín i v příštím ligovém ročníku. Čtyřicetiletý kouč převzal mužstvo na podzim po čtrnáctém kole, kdy vystřídal Petra Uličného, a celek v lize zachránil.



Trenér Pavel Hoftych povede fotbalisty Tescomy Zlín i v příštím ligovém ročníku. Čtyřicetiletý kouč převzal mužstvo na podzim po čtrnáctém kole, kdy vystřídal Petra Uličného, a smlouvu měl do konce sezony. Poté, co se klub kolo před koncem první ligy navzdory pondělní porážce na hřišti Slavie zachránil, rozhodlo se vedení pro pokračování spolupráce. "Ve smlouvě měl klauzuli o opci v případě záchrany. Svůj úkol splnil a smlouvu jsme mu o rok prodloužili," řekl ředitel zlínského klubu Ladislav Minář. Hoftych se vrátil na podzim do Zlína ze Slovácka, kde působil v roli asistenta. Tým byl v té době na předposledním místě v ligové tabulce, ale ještě ve zbývajících třech kolech před zimní pauzou se mu povedlo udělat významný krok k udržení mezi elitou. Nejprve sice Zlín prohrál v Olomouci 0:3, pak ale porazil doma stejným poměrem Brno a na Slovácku uhrál bezbrankovou remízu. "Závěr podzimu byl důležitým odrazovým můstkem k záchraně. Hlavně se podařilo dát tým dohromady psychicky," uvedl Hoftych. Kádr Zlína opustí po sezoně brankář Zdeněk Zlámal, kterého si stáhne zpět Sparta. V týmu hostují také obránce Miloslav Penner a středopolař Michal Dian, o jejichž osudu se teprve rozhodne.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud