24. května 2007 • 00:00

Kaká kanonýrem Ligy Mistrů

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
Dresy repre? Neurazí, ale žádná sláva. Konečně zajímavé nápady, ale sráží je…
VŠECHNA VIDEA ZDE

Brazilec Kaká je nejlepším střelcem letošního ročníku fotbalové Ligy mistrů. Záložník AC Milán pomohl svému týmu k získání nejcennější klubové trofeje deseti góly.



Brazilec Kaká je nejlepším střelcem letošního ročníku fotbalové Ligy mistrů. Záložník AC Milán pomohl svému týmu k získání nejcennější klubové trofeje deseti góly. Kaká byl podle oficiálních statistik UEFA také nejpilnějším střelcem, na soupeřovu branku poslal celkem 28 míčů. Víc gólů než on dal v jedné sezóně jen Nizozemec Ruud van Nistelrooij, který se v ročníku 2002/03 ještě v dresu Manchesteru United trefil dvanáctkrát. Nizozemský kanonýr se letos v Realu Madrid zastavil na šesti trefách a v pořadí střelců se rozdělil o druhé místo s Peterem Crouchem z Liverpoolu, Didierem Drogbou z Chelsea a Fernandem Morientesem z Valencie. Raúl z Realu svůj rekord Ligy mistrů vylepšil o pět zásahů a celkem jich má na kontě už 56. Nejlepší gólové přihrávky měl letos Walesan Ryan Giggs, který pro své spoluhráče v Manchesteru United připravil sedm branek. Jeho kolega Cristiano Ronaldo vede s Drogbou s 18 pokusy pořadí střel, které minuly branku. Drogba byl nejčastěji v ofsajdu, Xabi Alonso z Liverpoolu nejvíc fauloval a Francesco Totti z AS Řím byl nejčastějším terčem nedovolených zákroků. Z klubových statistik vyplývá, že nejlepší střelce má Real Madrid s průměrem 2,25 gólu na zápas. Nejlepší obranou se mohou pochlubit Lyon a Arsenal s průměrem 0,63 inkasované branky na utkání. Arsenal vede s 56 procenty i tabulku podle držení míče, těsně před Barcelonou.


Nejvíc branek: Kaká (AC Milán) 10, Crouch (Liverpool), Van Nistelrooij (Real Madrid), Drogba (Chelsea), Morientes (Valencie) po 6, Raúl (Real Madrid) 5. Nejvíc asistencí: Giggs (Manchester United) 7, Juninho (Lyon) a Cristiano Ronaldo (Manchester United) po 5, Seedorf (AC Milán) a Finnan (Liverpool) po 4. Nejvíc střel na branku: Kaká 28, C. Ronaldo 22, Inzaghi (AC Milán) a Drogba po 15, Gerrard (Liverpool) 14. Nejvíc střel mimo branku: C. Ronaldo a Drogba po 18, Kaká 16, Gerrard, Rooney (Manchester United) a Totti (AS Řím) po 15. Nejvíc ofsajdů: Drogba 20, Farfán (Eindhoven), Tchite (Anderlecht) a Totti po 17, Inzaghi 16. Nejvíc faulů: Xabi Alonso (Liverpool) 31, Farfán 30, Drogba 29, Ambrosini (AC Milán) 27, Gattuso (AC Milán) 26. Nejvíc faulován: Totti 36, C. Ronaldo 32, Kaká a Drogba po 29, Deco a Ronaldinho (oba Barcelona) po 25. Průměr gólů na zápas: Real Madrid 2,25, Manchester United 1,92, Barcelona 1,75, Bayern Mnichov a Valencie 1,60. Průměr inkasovaných branek na zápas: Lyon a Arsenal 0,63, Barcelona a Chelsea 0,75, AC Milán a Liverpool 0,77. Držení míče v procentech: Arsenal 56, Barcelona 55, Real Madrid 54, Sporting Lisabon 53, Galatasaray, Šachtar Doněck a Bayern Mnichov 52.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud