25. května 2007 • 00:00

Bolf do Baníku!

Autor: Sport
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

První skoro jistou posilou fotbalistů Baníku bude v létě René Bolf, který se s Bazaly rozloučil na konci mistrovské sezony 2004 a odešel do Francie.



Prozrazeno! První skoro jistou posilou Baníku bude v létě René Bolf, který se s Bazaly rozloučil na konci mistrovské sezony a odešel do Francie. Smlouva sice podepsána ještě není, ale nový generální manažer Werner Lička je na ní s bývalým reprezentačním stoperem dohodnutý. "S Rendou spolupracuju už od března. Tehdy jsme se domluvili, že mu pomohu připravit se na novou sezonu po těžkém zranění a plastice křížového vazu," prozradil Werner Lička kontakt s velkou oporu ostravského týmu z mistrovské sezony i let předešlých. To bylo ještě v době, kdy o místě generálního manažera Baníku teprve s majitelem klubu jednal. "S Rendou jsme se dohodli, že naše spolupráce může vyústit buď v přestup na Bazaly, anebo do jiného českého prvoligového klubu," upřesnil Lička. Rozhodne zdraví Nový generální manažer ostravského klubu je dnes přesvědčený, že Bolf bude v nové sezoně hráčem Baníku. "Zájem o něho má trenér Večeřa, majitel klubu Petera i já jako generální manažer, jenž je zodpovědný za sportovní výsledky. A z rozhovorů s Rendou jsem vycítil, že on má zase zájem vrátit se do Baníku." Profesionální smlouvu Bolf s Baníkem zatím nepodepsal. "Důležitý bude zdravotní test. Zda Renda po vážném chirurgickém zákroku zvládne maximální zátěž. Ale já věřím, a všechno tomu zatím nasvědčuje, že ano. Smlouvu má připravenou," uvedl Lička. Smůla ve Francii René Bolf prožil na Bazalech sedm ligových sezon. Mezi čtvrtou a pátou si jednu a kousek z následující zahrál za Spartu a získal s ní mistrovský titul. Ten si pak na konci jara 2004 vychutnal i s Baníkem. Hned nato v létě s velkými nadějemi přestoupil do francouzského Auxerre. První sezona v cizím prostředí se mu vydařila. Odehrál v ní 28 ligových utkání a vstřelil čtyři góly. Ale následující už byla plná smůly. Poranění zad a vyhřezlá ploténka ho nadlouho vyřadila ze hry. Loni v říjnu s ním trenér Auxerre začal znovu počítat, ale Bolf už byl rozhodnutý vrátit se domů. V půli listopadu se dohodl na ukončení smlouvy. Šok mezi svátky Hned po návratu začal jednat s několika českými kluby o novém angažmá. Vážným zájemcem o jeho služby byl tehdy i Baník. Námluvy ale byly ukončeny nešťastnou událostí. Na halovém turnaji kamarádů v Dolní Bečvě u Rožnova mezi vánočními a novoročními svátky se při běžném souboji nešťastně zranil. Byl to šok. Poranil si meniskus a přetrhl křížový vaz. Musel na plastiku k vyhlášenému ostravskému specialistovi Jaroslavu Hustákovi, který stejným zákrokem ukončil před třemi roky letité problémy Slončíka. Od března začal spolupracovat s Ličkou a nyní už trénuje na Bazalech. Jakmile hráčům prvoligového kádru začne v příštím týdnu dovolená, bude se Bolf připravovat s juniorkou, kterou v MSFL čekají ještě tři kola.


RENÉ BOLF Narozen: 25. 2. 1974 ve Valašském Meziříčí Hráčská kariéra: Rožnov pod Radhoštěm (1981-90), FC Vítkovice (1990-93), VTJ Hranice (1993), LeRK Brno (1994), FC Karviná (1994-95), Baník Ostrava (1995-99), Sparta Praha (1999-2000), Baník Ostrava (2000-2004), AJ Auxerre/Francie (2004-2006) Starty a góly v české lize: 182/19 Starty a góly ve francouzské lize: 35/4 Starty a góly v reprezentaci: 34/0 Největší úspěchy: ME v Portugalsku - 3. místo (2004), ligový mistr se Spartou (2000) a s Ostravou (2004), účastník Ligy mistrů se Spartou (2000)

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud