25. května 2007 • 00:00

Detroit v NBA opět porazil Cleveland

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Basketbalisté Detroitu v semifinále zámořské NBA znovu na domácí palubovce porazili Cleveland a v sérii na čtyři vítězná utkání se ujali vedení 2:0.



Basketbalisté Detroitu v semifinále zámořské NBA znovu na domácí palubovce porazili Cleveland a v sérii na čtyři vítězná utkání se ujali vedení 2:0. Úspěch ve čtvrtečním zápase finále Východní konference jim zajistil Rasheed Wallace trefou 24 sekund před koncem. Hostující hráči pak neproměnili ani jednu ze tří střel a stejně jako v prvním duelu prohráli 76:79. Po prvním poločase vedl Cleveland o dvanáct bodů, když druhou čtvrtinu vyhrál 34:18, ale po přestávce Cavaliers střelecky selhali. Nedařilo se ani jejich největší hvězdě LeBronu Jamesovi, který ke 14 bodům z první půle přidal už jen dalších pět. Detroit totiž po změně stran bránil jako o život, hosté v druhé půli nastříleli jen 26 bodů. Zato v domácím mužstvu zářil Wallace, který z celkového součtu 16 bodů dal deset v poslední čtvrtině. "V těch chvílích hrál opravdu úžasně," řekl domácí trenér Flip Saunders. Dramatické závěrečné sekundy ale hodně rozohnily clevelandského kouče Mika Browna, podle nějž rozhodčí za stavu 76:77 neodpískali jasný faul na Jamese. "Berou takové peníze, a pak nic nevidí," rozčiloval se trenér, který za svůj výbuch obdržel technickou chybu a Pistons završili skóre dvěma trestnými hody. "Byl tam kontakt, ale takových kontaktů je v sérii spousta," pokrčil rameny James, po jehož nevydařeném průniku se zblízka netrefili ani Larry Hughes a Anderson Varejao. "Nehledáme výmluvy. Musíme se připravit na třetí zápas a v něm hrát líp," dodal nejlepší střelec Cavaliers. James ocenil soupeře za to, jakým způsobem dokázal v třetí čtvrtině stáhnout značnou bodovou ztrátu. "My ale máme celý rok s třetími čtvrtinami potíže. Nevím proč, ale měli bychom na to hodně rychle přijít, nebo skončíme," prohlásil. Detroitský trenér Saunders očekává, že nízké skóre bude sérii provázet i nadále. "Vypadá to, že tým, který první dosáhne 80 bodů, vyhraje," konstatoval. Série pokračuje v neděli v Clevelandu.


Výsledek - semifinále play off: Východní konference - 2. zápas:
Detroit - Cleveland 79:76 (stav série 2:0)

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud