25. května 2007 • 00:00

Sparťané před vrcholem regenerují

Autor: ČTK
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Jak vypadá oslava pohárového titulu ve sparťanském podání? Regenerace především a příprava na pondělní klíčový souboj o titul s Mostem.



Bez oslav se obešlo vítězství sparťanských fotbalistů ve čtvrtečním finále Poháru ČMFS. Dnes dopoledne letenský tým absolvoval společný trénink a trenéři i hráči už mysleli především na pondělní poslední ligový zápas s Mostem, po kterém mohou slavit mistrovský titul. Do té doby už nečeká sparťany nijak náročný program, ale především odpočinek a regenerace. Regenerační už byl dnešní trénink, při kterém panovala v areálu Toyota Areny výborná nálada. Sparta má před sebou možnost získat prvenství ve dvou domácích soutěžích a vedení nehodlá nic podcenit. "Hráči teď potřebují především odpočívat, ale psychice určitě pomohlo vítězství v poháru. Teď nás ale čeká opravdové finále a na to chceme být ideálně nachystáni," řekl novinářům trenér Michal Bílek, který dal fotbalistům volno až do nedělního předzápasového tréninku. Seznam hráčů pro poslední duel sezony se mu zřejmě znovu ztenčil. Tomáš Řepka s Lubošem Huškem nemohou hrát kvůli kartám, ale rozšířila se i marodka: Miroslav Matušovič má totiž prasklinku ve stehenním svalu a jeho start je hodně nejistý. Ke klubovým lékařům na ortopedickou kliniku do Vysočan dnes vyrazil i Hušek, který si oddechl, že ještě zřejmě není ztracený jeho start na mistrovství Evropy jednadvacítek. "Podle lékařů mám natažené vnitřní kolenní vazy na pravé noze," svěřil se Hušek se svými problémy. Start na nizozemském Euru mohou stihnout i další nominovaní sparťané Daniel Kolář a Michal Kadlec. "Ani v jejich případě ale start proti Mostu nevidím moc nadějně," připustil Bílek. Oba hráči i čtvrteční pohárový duel sledovali jen z hlediště a pracují na tom, aby byli v pořádku alespoň za dva týdny. Kadlec dokonce v minulých dnech absolvoval rehabilitaci ve vyhlášeném centru v německém Řeznu. Pondělní zápas si naopak určitě užije brankář Jaromír Blažek, který odchytá poslední zápas za Spartu před svým odchodem do Norimberku. Klub s ním chystá oficiální rozloučení.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud