26. května 2007 • 00:00

Horváth: Jsem nejdražší šašek

Autor: Sport
TOP VIDEA
Zimák k play off NHL. Lener i analytik tipují postup Bostonu. V čem se Nečas blíží Pastovi?
Mám rád, když Ostrava žije Baníkem, říká Buchta. Je rychlejší než Tanko?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Svými góly poslal Spartu do příštího ročníku Ligy mistrů, zároveň jí proměněnou penaltou pomohl obhájit vítězství v Poháru ČMFS.



Svými góly poslal Spartu do příštího ročníku Ligy mistrů, zároveň jí proměněnou penaltou pomohl obhájit vítězství v Poháru ČMFS. "Teď už jen doufám, že to v lize dotáhneme až do konce. Kvůli tomu jsem totiž do Sparty přišel," říká záložník PAVEL HORVÁTH, jediný fotbalista, který se v této sezoně může chlubit tím, že byl dvakrát zvolen Mužem kola deníku Sport.


Prý nejste před utkáním proti Mostu, v němž vám půjde o titul, úplně zdravotně v pořádku? "To nejsme nikdo..." Co by se muselo stát, abyste nehrál? "Tak to nevím a doufám, že se nic takového nestane." O čem se vám zdálo v noci po vítězném finále Poháru ČMFS? "Večer u mě byl Honza Rezek a koukali jsme na Cimrmany, takže se mi zdálo o Cimrmanech. Taky se mi tam trošku promítal ten pohár. Pondělek, o tom se mi začne zdát od soboty." Tu máte volnou, ne? Už máte v hlavě, jak ji strávíte? "Budu doma nebo se potulovat před barákem a relaxovat." Pustíte si jako motivaci před zápasem s Mostem gól z poloviny hřiště, kterým jste v minulém kole zaskočil olomouckého brankáře Lovásika? "No, podobný gól zase jen tak nedám, takže si ho nejspíš pustím až po sezoně, jako takovou připomínku. Před Mostem to dělat nebudu." Spartě hrozí proti Mostu celá plejáda absencí kvůli vykartovaným a zraněným hráčům. Mohla by to být vážná komplikace? "Komplikace to je. Ale chybí nám jen ten poslední krok, takže řada lidí na to nebude brát ohled a i přes ty problémy nastoupí. Aby se o mistru ligy rozhodovalo až v posledním kole, to se neopakuje často, takže je určitě lepší být přímo na hřišti než za sklem ve V.I.P a koukat, jak hrají ostatní." Pohárové tituly už vlastníte čtyři, zato ligový žádný. Uvědomujete si vůbec, že máte ideální šanci to za pár dní nadobro změnit? "Zatím mě to nijak neznervózňuje. Jsem přesvědčený, že když udělám vše, abych si na tu trofej sáhl, tak si na ni i sáhnu. Jasně, stát se může spousta věcí, ale já věřím, že to jako tým zvládneme." Pokud se vám zisk "double" podaří, budete to brát coby určitou osobní satisfakci? V tom smyslu, co všechno jste si o sobě po návratu do Sparty vyslechl? Třeba Milan Luhový o vás napsal, že jste nejdražší šašek v historii českého fotbalu. "No tak on měl pan Luhový pravdu, že jsem nejdražší šašek. A tak to asi i zůstane. Otázka je, aby se tomu smáli hlavně naši příznivci - myslím, s radostí... Nebudu to brát jako satisfakci, poněvadž mě některé názory spíše pobaví než naštvou, protože já hraju pro naše fanoušky, pro lidi, kteří mi fandí. A jestli to bude satisfakce pro ně, tak budu jen rád, že mi věřili."

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud