27. května 2007 • 00:00

Blíží se třesk mezi trenéry?

Autor:
TOP VIDEA
PRVNÍ DOJEM: Jágr v kondici, Kladno jede. Smoleňák vzýval pána z Vysočiny
Samek o Slavii a italském trápení: Těžký půlrok. Řešil se návrat do Česka
VŠECHNA VIDEA ZDE

Okamžitě po posledním hvizdu Gambrinus ligy propukne trenérské zemětřesení. Podle informací Nedělního Sportu se minimálně v polovině týmů bude v letní přestávce měnit kouč..



Okamžitě po posledním hvizdu Gambrinus ligy propukne trenérské zemětřesení. Podle informací Nedělního Sportu se minimálně v polovině týmů bude v letní přestávce měnit kouč. "Rozhodneme se po sezoně," většinou zní z úst zástupců klubů i trenérů. Všichni však v zákulisí vedou intenzívní jednání. Netýkají se však pražských "S". S Bílkem na Spartě panuje spokojenost, zvlášť když je krůček od double. A obdobná situace je na Slavii. Jarolímova židle je v tuto chvíli pevná. Navíc nedávno s klubem prodloužil smlouvu. Z pohledu trenérských rošád bude zajímavé utkání Mladé Boleslavi s Libercem. Pro oba trenéry Lavičku i Uhrina by totiž mělo jít o loučení s klubem. Dušan Uhrin totiž v Mladé Boleslavi stále ještě nemá prodlouženou smlouvu. "Klub i on cítí, že potřebuje změnu," hlásí dobře informovaný zdroj. Uhrin navíc potvrdil, že by se nebránil zahraničnímu angažmá. "S Politechnikou Temešvár je stále v kontaktu a jeho rumunské angažmá je stále velmi pravděpodobné," tvrdí rumunské zdroje. Vítězslav Lavička, jehož liberecké angažmá nelze nazvat jinak než úspěšným, by se měl po sezoně rozloučit. "V Liberci usilují o Dušana Uhrina, Jaroslava Hřebíka nebo Zdeňka Ščasného," tvrdí zdroj Sportu. I v dalších klubech se horečně jedná. Petr Rada neprodlouží kontrakt v Jablonci, V Teplicích končí Bartl, v Olomouci panuje nespokojenost s Petrželou, jehož by měl nahradit Malura. Nejasné je další působení Zdeňka Ščasného na lavičce Mostu. Kouč Kladna Koubek už ohlásil svůj konec na lavičce prvoligového týmu. Kluby se snaží získat ostřílené trenéry. Lavička figuruje v úvahách minimálně tří týmů a totéž platí o Uhrinovi. O služby Vítězslava Lavičky mají zájem v Mladé Boleslavi o Uhrina v Liberci. "Ta rošáda je možná, ale rozhodně ne jistá. Uhrin totiž chce do zahraničí," tvrdí zdroj Sportu. V Liberci proto zvažují angažmá experta Jaroslava Hřebíka. "Kdyby to tak bylo, určitě bych to potvrdil. Ale jednání neprobíhají," řekl Sportu Hřebík. Stejně se ovšem vyjadřoval i těsně před svým nástupem na Spartu. Teplice nabídly angažmá Petru Radovi, jednají však i s jiným trenérem. Udělat Kozla zahradníkem? Svěřit mu ligový tým? "Určitě! Je po všech stránkách připravený. S slávistickým béčkem odvádí perfektní práci. Je připraven pro ligový tým. A jestli si jej Slavia nechá utéct, pak je to soubor šílenců, co si nevidí na špičku nosu," uvedl zdroj dobře obeznámený s děním ve Slavii i prací trenéra Luboše Kozla. O něj usilují Kladno, Teplice a Mladá

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud