27. května 2007 • 00:00

Galásek, Polák a Jankulovski si přivezou trofeje

Autor: ČTK
TOP VIDEA
Je nedotknutelnost Třince pryč? Dynamo a Spartu táhnou schovaní lídři. Překvapí Litvínov?
Spor o Kováče: kouč budoucnosti a opravdová trefa, nebo jen bublina?
VŠECHNA VIDEA ZDE

Tomáš Galásek a Jan Polák přijedou na úterní sraz české fotbalové reprezentace před kvalifikačním utkáním mistrovství Evropy s Walesem jako čerství vítězové Německého poháru



Tomáš Galásek a Jan Polák přijedou na úterní sraz české fotbalové reprezentace před kvalifikačním utkáním mistrovství Evropy s Walesem jako čerství vítězové Německého poháru, v jehož finále pomohli porazit mistrovský Stuttgart 3:2 po prodloužení. Ještě cennější medaili přiveze Marek Jankulovski, který ve středu s AC Milán vybojoval vítězství ve finále Ligy mistrů. Střelecky se o víkendu dařilo Janu Kollerovi a Tomáši Sivokovi, který v dresu Udine zaznamenal svou první branku od přestupu do Itálie. Větší zásluhu na finálové výhře Norimberku měl Galásek, jenž odehrál celé utkání a podílel se také na první brance: uvolnil Reinhardta, který odcentroval na skórujícího slovenského střelce Marka Mintála. Ten zápas pro zranění nedohrál a v 35. minutě ho vystřídal právě Polák. Český záložník se věnoval především defenzivní práci a příliš vidět nebyl. Jankulovski se v tomto týdnu představil jen ve finále Ligy mistrů, kde v dresu AC Milán odehrál 79 minut a nakonec také pozvedl trofej pro vítěze, když jeho tým vyhrál nad Liverpoolem 2:1. V posledním ligovém kole český levý bek dostal volno a nebyl u prohry Milána v Reggině. AC tak zůstal na čtvrtém místě v tabulce. Poslední ligové kolo v Itálii naopak absolvoval Tomáš Ujfaluši, který na pravém kraji obrany pomohl Fiorentině k jasné výhře 5:1 nad Sampdorií Janov a udržení páté příčky. Sivok se v posledních kolech zabydlel v sestavě Udine a povedený závěr sezony korunoval vstřelenou brankou. V 21. minutě souboje s Palermem vyrovnal na 1:1, když si na zadní tyči naskočil na Barretův centr a potvrdil své hlavičkářské schopnosti. Ani jeho branka však k bodovému zisku nepomohla, neboť pak se prosadilo už jen Palermo. Sivokův spoluhráč Tomáš Zápotočný do utkání nezasáhl a zůstal sedět jen na lavičce. Branku dal také Koller. V posledním kole francouzské ligy se v utkání Monaka s Nancy prosadil již v 9. minutě a zaznamenal svou osmou trefu v sezoně. Koller za svůj výkon dostal od listu L'Equipe známku šest na desetibodové stupnici. Jen o půl bodu horší hodnocení měl jeho spoluhráč Jaroslav Plašil, který rovněž odehrál celý zápas. David Rozehnal vedl obranu Paris St. Germain k udržení čistého konta na hřišti Lorientu. Jediným střelcem byl Rozehnalův spoluhráč Pauleta a pařížský celek mohl slavit výhru 1:0. Rozehnal podle francouzských novinářů předvedl kvalitní výkon oceněný známkou šest, nejlepší ze všech pařížských obránců. Kollerův parťák v reprezentačním útoku Milan Baroš přijede na sraz nerozehraný poté, co poslední tři zápasy Lyonu ve francouzské lize musel sledovat jen z tribuny. Odpykával si totiž třízápasový disciplinární trest za nesportovní gesto k hráči Rennes Stéphanu Mbiovi. Víkendové zápasy nevyšly jen dvojici ze Spartaku Moskva Martinu Jiránkovi a Radoslavu Kováčovi. Oba odehráli za moskevský celek celé utkání, v němž jejich tým podlehl nečekaně 0:3 na hřišti FK Chimki.

Témata: 

EURO 2024 v Německu

Program EURO 2024 Los EURO 2024 Vstupenky na ME ve fotbale Kvalifikace na EURO 2024

Mistrovství Evropy ve fotbale 2024 se koná od 14. června do 14. července v Německu. Turnaje se zúčastní 24 týmů. Česká fotbalová reprezentace se představí ve skupině F proti Portugalsku, Turecku a vítězi baráže C.

Fotbal dnes * Evropská liga * Slavia - AC Milán v TV * Liverpool - Sparta v TV

Články odjinud


Články odjinud